Verslag Penalty Tornooi 2015

VK Gouden Leeuw en VK Were Di sloten het seizoen 2014-2015 af met een afvalwedstrijd penaltytrappen. Op 1 mei zakten 15 ploegjes af naar Hellestraat om 5 doelmannen onder vuur te nemen: Kurt Heymans, Sam D’Hondt, Yannick Merckx, Tom Carpentier en Sander Van Gaever . Elke ploeg bestond uit vijf trappers die elk twee keer per ronde aan de stip stonden.

Bij de deelnemende vijftallen vonden we bekende en onbekende namen: Dash, de Ouden Leeuw, Eyjafjallajökull, de Zware Kater, Malpertuus ,Michieleken, 89 en aanhang, Lokomotief, Mannens Bouw, Think Yellow, de Ratten, Diabos Vehelhos, Shooters Garden en Lucky Strikers.

Van drie tot vijf stelden de organisatoren de tenten op. Ook de netten werden gehangen en de doellijnen gekalkt. Georges, Bram en Kenny zouden het verloop organiseren. Dimi en Co zorgden voor hamburgers en hotdogs. Guido en Dirk verdeelden de drankkaarten en bonnetjes. Tim R. had zijn geluidsinstallatie bovengehaald. Bart en Daivy leidden het werk achter de toog. Simon en Bram waren onze mobiele hulp op het terrein. Wim, Rudy, Jesse, Sander begeleidden de ploegjes bij het nemen van de penalty’s. Soms werd er beroep gedaan op andere spelers of vrijwilligers.

Ronde 1 diende afgewerkt te zijn voor zes uur. Zware Kater haalde de vereiste 5 treffers slechts in de herkansing. Oude Leeuw was in deze ronde met 9 op 10 de beste deelnemer.

Ronde 2 lag de lat wat hoger. Nu sneuvelden Dash, Oude Leeuw, 89 en aanhang, Mannens Bouw en de Zware Kater. 10 ploegen bleven er over.

Ronde 3 was 7 vereist om zo de schifting door te voeren. De Ratten, Diabos, Think Yellow, Malpertuus en Michieleken werden er uit gekegeld.µ

Ronde 4 zou de beste drie naar de finale leiden. Shooters Garden en Jökul gingen voor de bijl.

In de finale zou het dus gaan tussen Lokomotief, Globeshotters en Lucky Strikers.

Aan de kant van het chalet mocht elk om beurt de vijf keepers testen. Bij gelijke stand zou om de beurt getrapt worden tot een miste en de ander scoorde

Lucky Strickers werden derde. Omstreeks half negen viel het verdikt. Lokomotief haalde het in een duel met Globeshotters.

LOKOMOTIEF mag zich de strafste PENALTYPLOEG VAN 2015 noemen.

Natuurlijk moest er nog nagepraat worden over de spectaculaire reddingen en de stiftballetjes die over de lijn gingen.

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer talrijke ploegen begroeten om deze succesvolle activiteit te hernemen. Bedankt aan alle medewerkers, supporters en ploegen voor dit steuntje in de rug voor onze twee elftallen.