VK Volksunie - VK Gouden Leeuw 1 - 1

Op 4 januari 2015 ontvingen we de onder een helderblauwe hemel de geelzwarte garde van Volksunie. Zou het dit jaar lukken iets te rapen tegen de kampioen van vorig jaar ?

Volgende elf stonden aan de aftrap: Bram, Michiel, Jo, Roel B, Wim DC, Thomas, Rein B, Adri, Rein Dh , Stijn DG en Roel Dh.

In de kennismakingsronde dreigden beide ploegen beurtelings. Een schot van Wim ging over. De omhaalpoging van Perdaen miste de goede richting. Gouden Leeuw trok nu het laken iets meer naar zich toe. Een oversteek van Rein en Roel D leverde een corner op. Het leder werd in de voeten van Rein D weggewerkt. Zijn knal verdween overhoeks tussen een bos van spelers in de linkerhoek. 1-0. We voelden dat er meer in zat en de volgende actie bracht Adri tot voor de keeper. Deze bleef kalm en plukte de kopbal. Een listig hakje van Thomas werd door de keeper uit zijn doel geranseld.

Aan de overzijde werd Volksunie wakker en twee keer liep een verre voorzet voor het doel. Gelukkig was er niemand gevolgd. Een cross van Roel D raakte de paal aan de verkeerde kant. Stijn werkte zich los maar nadat hij zich vrij maakte ging zijn schot over. Bram stopte nog een loeier van op 20m in twee keer. Met deze stand gingen we de rust in.

Na de bubbels kwamen we weer stevig uit de kleedkamers. Een trap van Roel werd door de keeper gepakt. Volksunie vond zijn tweede adem en speelde man op man. Dat leverde veldoverwicht op. Bij een verre trap op rechts verkeek onze defensie zich en de bal viel achter Bram in doel: 1-1.

Een doorgebroken bezoeker zocht de achterlijn op. Hij trok voor maar gelukkig voor ons liep het leder langs de doellijn. De druk hield aan en een aanval van geelzwart werd foutief gestuit. De bal ging op de stip. Perdaen achter het kanon. Zijn schot patste op de paal en weg kans.

Na een faire partij floot een goedleidende ref de wedstrijd ten einde. Hoopgevend om ook tijdens de volgende duels punten te sprokkelen. Volgende week kunnen Jannes en Niels onze rangen versterken.