VK Velle 2 - VK Gouden Leeuw 2 - 2

De dag na de clubfeest bracht 13 leeuwen achter de kerk van Temse Velle. Het zware plein beloofde niet veel goeds maar het was tenminste opgehouden met regenen.

Met volgende 11 verrasten we de groenwitten die zich bij de top drie van tweede klasseren We hadden heel wat veranderingen in petto. Ruf stond in het doel, Rein B op de laatste man, Jo op de voorstopper. Wouter en Wim op de backplaatsen, Rein D, Adri, Thomas en Michiel in het middenveld, nieuwkomer Niels VDB en Aaron in front.

Beide ploegen gingen er vol tegenaan. De geelzwarten eisten het overwicht op. Een actie van Wim bereikte Aaron die met een voorzet Rein D bediende. De keeper voorkwam echter met de voet in de korte hoek. Van op de eigen helft werd Niels twee keer in het straatje gestuurd maar de bal bleef steken door het zware veld.

De thuisploeg brak uit en Valère zocht de fout op en botste tegen onze defensie. Hij ging neer en de ref twijfelde niet en de bal ging op de stip. Een hard schot in de linkerbenedenhoek en we stonden met 1-0 in het krijt.

Aaron legde de bal terug en Michiel knalde naar de goal. De keeper ging plat. Een uitbraak van Rein D werd door groenwit onderschept. Bij de volgende uitgooi van onze kapitein wist Thomas met het hoofd zijn eerste van de match aan te tekenen.1-1 Weer werd Niels afgezonderd maar de keeper was goed uitgekomen. Ook onze keeper moest nog een schot in de rechterhoek klemmen.

Tijd om de kleedkamers op te zoeken.

Nu brachten we Stijn DG in het midden en Bram in front tussen de lijnen. We noteerden een mooie voorzet maar Bram kon het leder niet meenemen. De volgende vrije trap van Rein D werd door Jo naast gekeild. Een open kans voor groenwit werd van dichtbij gemist. Bram wringt zich tussen twee Temsenaars maar de keeper is bij de pinken. In twee keer weet de doelman een schot van Rein D onschadelijk te maken. Stijn neemt de bal mee met de hak maar zijn schot gaat naast. Voorzet Rein voorbij het doel werd door Stijn naast gekopt. We drukken sterk en Bram mocht twee keer een corner trappen. Even later werd Stijn gelanceerd en legde hij netjes af voor een aanstormende Thomas die zijn tweede van de match aantekende.1-2 Weer brak Stijn door maar deze keer knalde hij op de keeper. We probeerden een geruststellende treffer aan te tekenen.

Een verre voorzet van groenwit werd echter voorbij onze grabbelende doelman gewerkt.2-2

De tijd begon te dringen . Hoe wij ook beukten de Velle-muur hield stand. Na een hardbevochten faire partij blies de ref af. In de beker is de voorronde afgelopen en gaan we door.