VK Gouden Leeuw - Harlem Globeshotters 4 - 2

Op 1 februari 2015 kregen we Harlem op bezoek. De blauwwitte horde is een niet te onderschatten tegenstrever maar ze kregen maar 10 spelers tussen de lijnen. VK Gouden Leeuw beschikte over 15 fitte leeuwen om een elftal uit te puzzelen. Aaron en Joris kwamen hun makkers aanmoedigen.

Volgende elf stonden aan de aftrap: Bram, Rein B, Roel B, Wouter D, Jo in de defensie, Thomas, Rein D, Michiel VDS en Wim in het middenveld, Roel D en Dimi in front.

De leeuwen waren gretig van bij de aanvang. Ze wisten dat een vroege goal de druk bij de tegenstander zou leggen. Nadat de eerste voorzet van op rechts doorschoot, werd de bal tot bij Ruf geschoven die echter op de keeper besloot. De volgende kans kwam er na een lange voorzet op de rechterkant die na veel tussenstations bij Michiel terechtkwam. Deze knalde droog de bal voorbij de bezoekende doelman: 1-0.

De thuisploeg bleef aandringen en even later legde Wim de bal tot bij kapitein Rein die hoog in de verste hoek knalde: 2-0.

Harlem was ondertussen tot negen herleid maar wist toch doelman Bram onder vuur te nemen. Een verre trap van Rein B. werd door de keeper in corner geduwd. Thomas werd afgezonderd maar een Globeshotter gooide zich in de schietbaan wat ons een corner opleverde. Dimi bracht het leder voor maar de kopbal van Thomas ging over. Michiel probeerde nog eens van ver de keeper te verschalken. Weer werd de bal in hoekschop gewerkt. Michiel leverde nu in bij Roel D die met buitenkant links de bal tegen de netten trapte: 3-0. Nadat Wim het leder nog eens tegen de lat knalde kwam Roeland weer in balbezit en in de wirwar duwde hij het leder over de lijn: 4-0.

Tijd om even de warmte en de bubbels op te zoeken.

Na de rust brachten we Marc DC, Stijn DG en Diederik in. Er werd geschoven in de posities maar de geelzwarten versierden de eerste kans. Stijn DG brak uit maar botste op een secure doelman. Een verre pas kon niet door Wim verzilverd worden.

Harlem offerde zijn middenveld op. Hun aanval mondde uit in een schot net naast. De corner die hieruit voortkwam werd binnen gewerkt: 4-1. Kenneth werd ingebracht. Een trap rand karree van de leeuwen werd door de doelman gepakt. Weer Stijn DG voor de keeper maar nu werd hij ten onrechte voor buitenspel afgefloten . Een aanval over links werd door Roel B op de paal getrapt. Een uitgeslapen Pieter Smet liep door de linies en besloot naast Bram binnen: 4-2.

De scheids hield het voor gezien en na een faire partij op een zwaar veld blies hij de wedstrijd ten eind. De drie broodnodige puntjes bleven in Hellestraat. Gelukkig want Spaans Kwartier won tegen FC Koninckshof.

Volgende week nemen we het op tegen FC St Niklaas in de achtste finale van de beker.