FC Sint-Niklaas - VK Gouden Leeuw 5 - 3

Op 8 februari trokken we naar de Breedstraat om bij FC Sint Niklaas een vervolg te breien aan ons bekeravontuur. Volgende elf brachten we tussen de lijnen: Diederik in het doel, Marc laatste man, Wouter en Roeland op de back, Jo op de voorstopper, Wim, Michiel, Rein D en Rein B in het midden en Kenneth en Dimi in front.

We waren nog maar net gestart of we konden Dimi in stelling brengen. Hij kreeg echter de bal niet onder controle. Even later bereikte een voorzet van Rein D. Kenneth maar zijn schot miste de goede richting. Ook Wim kon zich vrijmaken maar door de staat van het veld kreeg hij het de bal niet tussen de palen. De thuisploeg in blauw lag op vinkenslag en een handspel in de karree leverde hen een penalty op. Gelukkig werd deze naast geschoten. Even later trokken ze het leder voor maar niemand was gevolgd. Het vettige plein liet ons niet toe om goede combinaties op de mat te leggen. De thuisploeg was technisch sterker en nam het spel in handen.

Bij een aanval over rechts werd de bal in het pak gedropt. Wim verstapte zich en zelfs Diederik moest zich gewonnen geven.1-0 Gelukkig was hij even later wel bij de les door een schot uit de korte hoek te ranselen. Onze volgende aanval resulteerde in een knal op de staak. Wim legde af naar Rein D maar zijn schot ging hoog over. De thuisploeg stak een knappe aanval in elkaar en de ref liet doorspelen bij off-side , een pasje opzij en onze netten trilden alweer. 2-0 Tim diende Roel B te vervangen die met een kwetsuur naar de kant moest. De volgende dreiging van de thuisploeg leverde een kopbal op en we stonden met 3-0 in het krijt. Voor de rust brachten we Dimi nog eens alleen voor maar het was aan de overzijde FCSN die scoorde. 4-0

Tijd om even te bubbelen en te overleggen. Stijn DG, Roel D en Adri werden ingebracht.

Aanvankelijk behielden de blues het overwicht en een aanval tot op de lijn leverde een mooie voorzet op. Van uit een scherpe hoek kopte de klaas de bal binnen. Plots viel de thuisploeg stil. Ruf werd gelanceerd en bewaarde de kalmte. Naast de doelman hobbelde onze eerste binnen.5-1 Een volgende doorbraak op rechts van Rein D bracht opnieuw Roel D voor de doelman. Nu knalde hij in de eerste hoek. 5-2 Nadat Stijn DG in het straatje gestuurd werd lobde hij fijntjes de bal over de uitgekomen keeper. 5-3 FCN dreigde te kapseizen zeker toen de keeper Adri neerhaalde. Penalty oordeelde de ref. Rein B achter de bal maar de knal patste op de lat. FCN schoot nu weer wakker maar zij troffen de paal. Stijn DG kwam nog eens voor de doelman maar scoren was er niet meer bij.

Tegen de ongeslagen leider uit tweede moesten wij het loodje leggen. Na een echte cupmatch floot de ref de partij ten einde.