FC Spaans Kwartier - VK Gouden Leeuw 2 - 4

In een rechtstreeks duel bikkelden we ook vandaag om de degradatie te ontlopen. We hadden ons deze week nog versterkt om het tij te doen keren.

Met volgende elf gingen we van start in het Hilario-stadion: Bram in de kooi, Marc, Roel B, Michiel en Joeri in de defensie, Wim, Rein B, Kenneth en Thomas in het middenveld en Stijn DG en Jannes in front.

Van bij het begin gingen we in het offensief. Bij een aanval over links bracht Wim de bal voor maar de keeper was bij de pinken. De volgende aanval op rechts leverde een verre voorzet op van Marc naar Jannes. Deze nam het leder aan, kapte zich vrij en de bal verdween onder de keeper. 0-1 Een poging van Stijn DG op pas van Thomas ging over. Een verre trap van Rein B bereikte de vrijgelopen Joeri. Hij stond oog in oog met de lange keeper . De kopbal deed de netten voor een tweede keer trillen. 0-2

Spaans Kwartier viel aan over links maar het leder liep in corner. Bram klemde de bal. Een doorbraak van Joeri werd door de keeper gestuit. Aan de overzijde moest Bram een schot van dichtbij van SK keren. Jannes zag zijn poging door de keeper over geduwd worden. De volgende aanval van de thuisploeg over links hadden ze meer succes. Ze vloerden Bram tegenvoets. 1-2 Bij een volgende Spaanse aanval was er gelukkig niemand gevolgd. De vrije trap van Rein B werd in corner verwerkt. Michiel achter de bal maar de kopbal van Stijn ging nipt naast. Op een verre trap van Rein ging de keeper plat.

Tijd om even te rusten. Na de bubbels brachten we het volgend kwartet tussen de lijnen. Rein D, Wouter D, Niels VDB en Dimi M .

Een kopbal van Rein D bereikte Niels maar zijn. schot miste. Ook Wim leverde een trap af die net overging. Kenneth knalde in een tijd maar de keeper pakte. Een gemeten voorzet van Spanje op links werd onbegrijpelijk naast gekopt Aan de overzijde knikt Niels de 1-3 op het bord en waren we wat geruster. Spaans Kwartier bleef in zijn kansen geloven. Een uitgesponnen aanval van uit de defensie gaf Bram het nakijken. 2-3 Even later kon Bram een gevaarlijk schot doen afwijken. Spanje trok nu met een man meer in de aanval.

Een jagende Jannes ontfutselde de bal van de thuisploeg. Hij twijfelde niet en werkte beheerst af. 2-4 Stijn doorzag nog een Spaans gevaarlijke situatie en ook Bram moest nog eens een schot uit de hoek ranselen.

De thuisploeg kon de score niet meer ombuigen. Na een faire match zonder kaarten blies de ref de partij ten einde. Wij reden met de volle buit naar Stekene.