FC Cado - VK Gouden Leeuw 3 - 1

Onder een stralende zon gingen we op bezoek bij een rechtstreekse concurrent in de degradatiestrijd. Als omstreeks half tien zowat de hele Cadoploeg aanwezig was komen de eerste leeuwen aan. Ook al ontbraken er heel wat pionnen we kregen rond tien uur 13 leeuwen in de Heistraat.

Volgende elf begonnen aan de wedstrijd: Bram W, Michiel VDS, Adri E, Jo B, Marc DC, Thomas P, Roel D, Rein D, Wim DC, Niels VDB en Stijn DG.

Van bij de aftrap zetten we de thuisploeg onder druk. Cado plooide maar gaf toch weinig kansen weg. Enkel bij vrije trappen en corners konden we dreigen. Op tegenaanval probeerden de Cadoors Bram te verschalken. Halfweg de eerste time wist Marc het leder in de rechterhoek te veroveren. Hij twijfelde niet en lanceerde Thomas op rechts , die zette door en met een knal in de linkerhoek stond de 0-1 op het bord. We bleven drukken maar de beslissende pass ontbrak.

Cado wist een corner af te dwingen. De bal werd voor het doel gebracht en door de uitgeslapen aanvaller voorbij Bram gekopt. 1-1

Met die stand moesten we de kleedkamers opzoeken. Kenneth en Dimi werden nu in front geposteerd.

In de tweede helft was het Cado dat het meest initiatief nam. Gelukkig wisten we het gevaar te keren . Een volgende keer liep de bal over de hele doellijn. De thuisploeg miste even later het kader van dichtbij. Bij een vrije trap van Adri ging de keeper plat. Een sporadische Dimi corner leverde een kopbal van Thomas op. Een aanval van Cado werd op de arm van Jo getrapt . Gelukkig hield de thuisploeg er alleen een corner aan over. Uit een chaos van benen bereikte de bal de rand van de karree. Een Cadoor knalde in de verste hoek.2-1 Een volgende kans van op enkele meter werd door Bram overgeduwd. We probeerden het evenwicht te herstellen maar meer dan een corner en een vrije trap hielden we er niet aan over. Bram ging nog eens in de voeten als een Cadoor alleen doorgebroken was.

In een alles of niets fase grabbelde de keeper de bal en werd een Cadoor gelanceerd. Die knalde deze keer het leder voorbij Bram. 3-1

De thuisaanhang was door het dolle heen terwijl wij moesten bekennen dat de overwinning niet gestolen was. Het wordt ongetwijfeld nog een spannend slot in deze competitie.