FC Zeemeermin - VK Gouden Leeuw 1 - 2

Zondag 29 maart 2015 reden we richting Waasmunster om het plaatselijke FC Zeemeermin op te zoeken. Deze groen zwarte garde was bij ons de driepunter komen halen, nu wilden wij hen die ontfutselen.

Dertien leeuwen daagden op. Hieruit startten we met het volgende elftal: Bram W , Michiel VDS, Stijn DG, Marc DC, Roeland B, Rein B, Thomas P, Wim DC, Diederik D, Joris V en Jannes DK.

Het miezerde en aanvankelijk was het veld nog bespeelbaar. We startten met veel ambitie om hier iets te rapen. Zo trokken we ten aanval. Diederik werd even buiten de karree bereikt en zijn knal viel over de keeper in doel. 0-1 Een droomstart dus, nu moest de thuisploeg komen. De volgende voorzet van Joris werd door de doelman onderschept. Ook toen Jannes uithaalde van aan de karree was hij bij de les.

Zeemeermin herstelde het evenwicht en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een corner werd op de slof genomen maar gelukkig stond Roel B op de lijn om het leder te keren. Jannes werd vrijgespeeld door Died maar het schot liep voorlangs. Marc moest met een dreigende verrekking van het veld. Dimi werd ingebracht en Wim zakte een plaatsje. Thomas veroverde de bal rand karree maar de keeper duwde in corner. De Dimi-corner werd door Thomas afgelegd maar het schot van Jannes werd door de keeper gestopt. De volgende poging van Joris werd door de uitgekomen keeper geneutraliseerd. Een verre uitgesponnen aanval over rechts sneed door onze verdediging en Bram werd in de korte hoek gevloerd. 1-1 Een chaotische situatie voor het Zeemeermindoel werd door een duoschot van Thomas en Jannes afgerond. De keeper raapte op.

Tijd voor de bubbels. We brachten Adri tussen de lijnen.

Het was ondertussen harder gaan regenen. Het veld was enkel op de kanten nog enigszins bespeelbaar. De bal rolde niet in het centrum en dat vergde veel krachten van alle spelers. Een verre voorzet van Thomas werd uit het doel geduwd. Adri nam een pass van Thomas rechtstreeks over.

Zeemeermin dreigde nu meer en als Wim en een groenhemd in elkaar verstrengeld raakten claimde de thuisaanhang een strafschop. De arbiter vond de tussenkomst te wijten aan de staat van het veld. Bram tipte een gevaarlijke bal van onder de lat. Jannes werd in het straatje gestuurd maar de keeper verkleinde zijn hoek en het schot liep voorlangs. Een schot van Dimi op rechts werd door de keeper geweerd en ook zijn herneming kende geen succes. Dimi drong door tot dicht bij het doel en werd gehaakt in de 16. De ref wees naar de stip. Diederik achter de bal in een modderpoel. Gelukkig kon hij het leder voorbij de keeper knallen. 1-2

Het werd bibberen tot de laatste minuut maar de stand veranderde niet meer en we konden de volle inzet meedoen naar Hellestraat. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en behaalden elk drie punten uit de dubbele confrontatie in deze competitie.

Onze achtervolgers konden niets sprokkelen zodat we ze, met nog twee matchen te gaan, 5 punten achter ons laten. Hopelijk voldoende om ons na een moeilijke competitie te redden.