VK Gouden Leeuw - FC Kozlucay Spor 2 - 1

Op 26 april viel de beslissing in een spannende competitie 2014-2015. Van de drie degradatiekandidaten hadden we de beste papieren maar toch hadden we 1 puntje nodig om zeker te zijn van de redding. Kozlukay Spor was onze tegenstander. Na een zware trouwfeest van Rein en Stefanie vertrokken we met heel wat vraagtekens. Ook misten we de twee broers die de 10 miles van Antwerpen liepen.

Volgende elf mochten wel de wei in: Defensie met Bram, Michiel, Jo, Wouter en Marc. Middenveld met Kenneth, Thomas, Wim en Joris. Aanval met Joeri en Jannes.

Beide ploegen hadden er zin in om er een spannend duel van te maken. De eerste gevaarlijke doorbraak van Jannes werd aan de karree gestuit. Weer brak zelfde speler uit over rechts. Hij leverde een lange voorzet af die door een verdediger van de bezoekers in het eigen doel werd gewerkt voor de aanstormende Thomas. 1-0 Nu liep Jannes op pas van Joris de linkse lijn af maar de keeper knalde het leder tegen hem aan . Een schot van Joeri werd afgeblokt tot corner.

Koz Spor nam nu meer initiatief. Een verre voorzet werd overgekopt. De bezoekers bestookten Bram van afstand maar onze keeper was bij de les. De volgende poging van het paarse team werd in de karree afgelegd . Gelukkig was het schot niet gekadreerd. Op vrije trap week het schot af en een bezoeker kwam oog in oog met de keeper. Nu verdween het leder in de linkerhoek. 1-1

Tijd om even te bubbelen. We brachten Stijn op de voorstopper.

In het begin hielden we onze adem in bij een gestrekt schot van de bezoekers. Bram pakte gelukkig. Jannes brak uit maar de bal sprong te ver van de voet. Michiel ging nog eens van ver zijn kans. De volgende bezoekende corner werd op de paal geknald. Joeri brak uit en de doelman diende aan de noodrem te trekken. Terecht legde de ref de bal op de stip. Beheerst bracht Michiel de stand op .2-1

Koz speelde nu alles op alles . Een doorgebroken paarse speler werd in onze karree aangetrapt en weer ging de bal op de stip. Bram gooide zich in de schietbaan en ook de rebound wist hij met de voet weg te vegen. Even later tipte hij de bal over de lat.

We kwamen zonder kleerscheuren door de druk van Koz. Op tegenaanval werd Stijn nog eens aangetrapt in de karree. Ook hier kon de ref de bal op de stip gelegd hebben. Onze defensie bleef kalm bij de laatste druk van de bezoekers.

Opgelucht haalden we adem toen het eindsignaal klonk.

Deze overwinning verzekerde ons van een plaats in de hoogste zondagreeks in het seizoen 2015-2016. Na het douchen bedacht de ploeg haar coach met een tas om zijn papieren veilig te bewaren. Zijn vrouwtje Ine werd om de wekelijkse wasbeurt van de uitrustingen in de bloemetjes gezet. We kregen nog een belegd broodje tussen de kiezen. Volgend seizoen hopen we ons vroeger op het jaar te kunnen redden.