FC Kozlucay Spor - VK Gouden Leeuw 1 - 0

Op 6 september 2015 namen we het op tegen Kozlucay Spor. Dertien leeuwen vonden de weg naar de velden van FC Gerda St Niklaas.

Met deze elf gingen we van start: Bram in doel, Marc , Roel B, Wou Dh, Thomas P in de defentie, Adri , Rein B , Rein Dh en Roel Dh als middenveld, Kenneth en Joris in front.

Na de gebruikelijke verkenningsminuten staken we de eerste aanval in elkaar. Adriaan liep zijn lijn af langs rechts en trok het leder voor. Er was echter niemand gepast gevolgd. Aan de overzijde kwam na een slim doorsteekje een blauwhemd alleen voor Bram. Gelukkig wist hij de bal af te weren. Even later moest Rein Dh het leder wegwerken. Een bal in de vlucht werd door Bram in corner geduwd.

Een verre voorzet van Adri aan de tweede paal werd net naast gekopt door Ken. Joris werd in het straatje gestuurd maar de keeper redde. Bram dekte de korte hoek af en redde bij een schot van dichtbij. Joris werd op rechts afgezonderd en kwam in de karree. Hij knalde op de keeper uit een scherpe hoek. Een pasje naar de vrijstaande Rein B was misschien een betere optie geweest maar het moet zo snel gaan. Een geel karton was er voor Thomas omdat hij te dicht stond bij een vrije trap. Een knal van aan de karree werd door Bram uit de bovenhoek geranseld.

Tijd om te bubbelen en te bezinnen.

We brachten Michiel en Wim tussen de lijnen. Een aanval bereikte Wim op de linkerflank. Hij trok voor maar de bal liep voorlangs. Rein Dh gooide een hoge bal . De keeper pakte in twee keer.

Thomas wist na een lange inspanning het leder in corner te duwen. Er begonnen gaten te vallen. Een corner van Koz liep voorlangs. Onze daaropvolgende hoekschop werd door Ruf tussen een bos van benen geknald.

De volgende doorbraak van KS werd door Bram onschadelijk gemaakt. De thuisploeg deelde op dat moment de lakens uit. Een schot werd door Bram in de hoek geklemd. Het leder raakte slecht weg en rondgespeeld. Een knal van KS vanop 20 m viel over Bram tegen de netten. 1-0

We probeerden nog de bakens te verzetten maar toen Thomas tegen een tweede gele kaart aankeek wisten we dat het heel moeilijk zou worden.

Ook ons laatste offensief kende geen succes. Dus de eerste nederlaag was een feit.