VK Gouden Leeuw - FC Zeemeermin 3 - 1

Op 20 september 2015 ontvingen we in de beste weersomstandigheden FC Zeemeermin uit Waasmunster. Waar wij met 18 leeuwen een luxeprobleem kenden konden de bezoekers 12 groenen tussen de lijnen brengen.

We startten met de volgende elf : Bram met nr 23 in doel, Michiel, Roel B,Wouter D en Ruf in de defensie. Dimi,Adri, Diederik D en Wim vormden het middenveld. Joeri en Jannes in front.

De groenhemden namen het initiatief en ze voorkwamen dat we onze twee spitsen konden bereiken. Af en toe zocht Roel D het ruime sop maar werd door de defensie gestuit. Jannes knalde van ver naar de kooi maar de doelman pakte. Bij een vrije trap van ZM stond onze 23 goed opgesteld. Een doorbraak op rechts van de bezoekers leverde een hoge bal op maar Bram was bij de les. Een corner van Dimi liep voorlangs. De volgende voorzet van Adri werd door de keeper tegen de paal geduwd. Bij een doorbraak over links wist het groenhemd de sliding van Michiel te ontwijken. Hij prikte de 0-1 in de rechterbovenhoek. Ruf bracht voor maar de carambole ging naast. Een doorbraak over links bracht Dimi in schietpositie maar het leder ging net naast. Met deze stand gingen we bubbelen en ons beraden hoe we de groene defensie zouden ontmantelen.

We brachten 4 spelers in na de rust. Niels en Kenneth in front, Marc als laatste man en Thomas Nobels achter de spitsen. Een doorbraak op rechts zonderde Ruf af. Hij leverde een hoge voorzet af die plots veranderde in een levensgevaarlijk schot. Door de handen van de verbaasde keeper verdween de bal in het dak van de goal. 1-1 We voelden aan dat er meer in zat en dat de bezoekers lieten begaan. Thomas N zette gemeten voor maar nu miste een leeuw vanop enkele meter. Een onschuldig onderonsje tussen twee groenen belandde op de arm. De ref zag hier hands in en in de karree is dat penalty. Onze nieuwe aanwinst TN knalde de 2-1 tegen de touwen. Wim werd gelanceerd door Ruf en hij twijfelde niet. Hij schoot de 3-1 binnen in de korte hoek.

We kwamen niet meer in gevaar en wonnen verdiend deze partij. De punten waren binnen. Proficiat aan alle leeuwen op elke plaats van het terrein. Bedankt aan hen die vandaag in overtal waren en mee supporterden aan de lijn .