VK Volksunie - VK Gouden Leeuw - 2 - 0

Op 27 september 2015 trokken we richting Nieuwkerken. Waar we vorige week op 18 spelers konden rekenen kregen we nu precies elf spelers paraat om Volksunie partij te geven. Zouden ze het VU voor de gelegenheid in groen zwart moeilijk kunnen maken? We traden aan met volgende elf: Bram W, Michiel VDS, Adriaan E, Marc DC, Roel Dh, Rein Dh, Wim DC, Thomas P, Thomas N, Dimi M en Stijn DG.

Bij de eerste plaatselijke aanval kon Bram na een misverstand het leder keren. Op een knal vanop 20 m door een groenhemd wist onze keeper de bal uit de kruising te keren. Ook de plaatselijke doelman was bij de les toen VKGL op tegenaanval het veld overstak. Even later werd Stijn DG afgezonderd maar zijn visier stond niet op scherp. De bal werd in het pak getrapt maar gelukkig doorzag Bram de achterwaartse kopbal. Een volgende doorbraak van VU werd door Marc in corner getrapt. Hans Perdaen leverde nog eens een krom schot af richting tweede paal maar Bram wist de pegel in corner te duwen. Deze mondde uit op een trap in de rechterbovenhoek . Ook hier had Bram een goede reactie op. Een aanval van GL kwam bij Thomas P terecht maar de bal ging over. Een volgende corner van VU ging voorlangs. Een verre ingooi van Rein kon niet benut worden. In het hoekje knalde de nieuwe Thomas de bal in Van Basten stijl voor het doel . Er was echter niemand gevolgd. Een verre vrije trap van Thomas N. bereikte Thomas P. die aflegde tot bij Dimi. De doelman stond echter goed opgesteld. De laatste aanval voor de rust bracht Stijn alleen voor het doel maar de keeper ging gepast plat.

Tijd om even te bubbelen. We zouden proberen het eerste kwartier ongeschonden door te komen en onze sluipschutter trachten in stelling te brengen.

Bram moest redding brengen in de korte hoek. Het spel ging over en weer . Er vielen gaten. De groenen versierden de ene vrije trap na de andere. Een uitbraak over rechts leverde een verre voorzet op. Ruf maakte een sliding om te verhinderen dat de bal een vrijstaande groene zou bereiken. Zijn tussenkomst eindigde tegen de eigen netten. 1-0 We gooiden nu alles in de aanval. Een vrije trap van Thomas N werd in corner verwerkt. Volksunie speelde nu op de counter en lieten komen. Bram kon een schot nog via de paal in corner te duwen. Een kopslag van Adri dwong de plaatselijke keeper tot een wereldsafe.

In de slotfase ging een Nieuwkerkenaar gewillig neer in de karree. De ref twijfelde niet en de bal ging op de stip. De plaatselijk doelman achter het leder. Bram keerde de trap maar in tweede instantie zette hij toch de netten bol. 2-0

We moesten niet meer aftrappen. Een faire partij van twee teams die er voor gingen. Volgende week ontvangen we Young Boys in de Hellestraat. Zorg dat je er op tijd bent om een deeltje van het werk op je te nemen. Proficiat aan de kersverse ouders Laura en Wouter met hun zoontje Tijl .