Harlem Globeshotters - VK Gouden Leeuw 0 - 3

Vandaag maakte Rein B ons elftal compleet omdat hij door de aanslag in Parijs technisch werkloos was. Volgende elf gingen het kunstgras op in de Meesterstraat in Nieuwkerken de thuishaven van HG.

Roel B in het doel, Michiel VDS, Rein B, Wim DC en Adri in de defensie. Rein Dh, Roel Dh, Thomas N en Arne in het middenveld. Thomas P en Joris in de frontlinie.

Een voorzet van Arne over de muur scheerde de kruin van Thomas P. Een volgende aanval over links van Arne bereikte Joris. Die stuurde Ruf in het straatje die de uitgekomen keeper omspeelde . Hij omspeelde de doelman en duwde het leder kalm tegen de netten. 0-1 Even later werd Joris onterecht afgefloten voor een ingebeeld buitenspel. HG versierde een vrije trap buiten de karree maar de trap ging hoog over. Na een uitgesponnen aanval kwam Rein in schietpositie. De bal liep voorlangs. Bij de volgende corner knalde Joris in een pak spelers maar het leder werd weggetrapt. Thomas P drong aan maar zijn schot liep naast. Adri probeerde nog eens over links door de linies te glippen maar zijn schot werd door de keeper gekeerd. Rein D kreeg de bal door Wim aangespeeld maar knalde op de vuisten van de keeper. Na een knappe solo van Joris kwam Wim in balbezit Hij besloot op de uitgekomen keeper. Even later ontfutselde de doelman de bal van een doorgebroken Thomas. Een vrije trap werd door Rein weggekeild. Na een lijf aan lijf geknok kwam de thuiskeeper uit zijn doel en besloot Joris met een hoge trap net naast. De laatste HG aanval liep van rechts naar links maar we konden ze van ons doel weghouden.

Met deze stand trokken we de kleedkamer in om te bubbelen.

Na de rust kregen we wind tegen. HG dreigde als eerste maar Roel pakte. Een voorzet vanop links kwam bij Pieter terecht maar Roel B. duwde het leder over het doel. Na obstructie kregen we een vrije trap maar de knal van Thomas N ging over. Aan de rechterkant brak Ruf uit. Zijn schot ging voorlangs. Een verre trap van HG werd door onze doelman geklemd . Een tegenstoot van VKGL bracht Thomas in balbezit die Joris bediende . Tegenvoets verdubbelde die de stand. 0-2 Harlem probeerde nu te forceren. Een vrije trap ging net naast. Een uitbraak van Rein D bracht hem alleen voor doel maar ook nu liep het schot naast. HG versierde een corner en Michiel wist te ontzetten en een aanval te lanceren. Thomas rukte alleen op richting doel en op het moment dat hij wilde afdrukken haakte een blauw witte verdediger hem. De bal ging terecht op de stip. Rein D knalde in de linkerhoek. 0-3

De druk van HG werd geneutraliseerd. De laatste aanval van Thomas naar Thomas veranderde niets meer aan de stand. Proficiat aan de elf moedigen die ons met deze zege iets dichter bij het centrum van het klassement brengen.