VK Gouden Leeuw - F.C. Rembrandt 0 - 1

Vandaag 22 november 2015 ontvingen we de kunstschilders uit St Niklaas. Ze traden aan in lichtblauw wit en waren met 12 stevige spelers afgekomen.

In tegenstelling met vorige week verschenen er niet minder dan een twintigtal leeuwen. Marc en Wouter konden nog niet deelnemen wegens opgelopen kwetsuren. Rein B, Niels en Aaron waren in overtal.

Volgende elf startten onder een bleek zonnetje. Bram in het doel, Michiel op de laatste man, Roel B en Wim DC op de back,Roel D op de voorstopper Rein D, Thomas N, Jelte en Arne in het middenveld, Jannes en Joris in front.

De bezoekers namen dadelijk Bram op de korrel. Gelukkig liep de volgende poging voorlangs. Joris brak uit over rechts maar de keeper doorzag het gevaar. Een schot van Roel D werd afgeweerd en Rein duwde de afvallende bal net naast. Bram ging plat op een schot in de hoek. Jelte, onze nieuwe aanwinst, onderschepte de bal van de keeper maar zijn poging liep voorlangs. Een snelle vrije trap van Rembrandt werd gelukkig over gekopt. Aan de overzijde legde Jannes het leder klaar voor een opkomende Michiel die echter hoog over schoot. Een volgende knal in de hoek werd door de bezoekende doelman geklemd.

Het was ondertussen beginnen miezeren. De ref stuurde ons de kleedkamer in. Stijn DG, Dimi, Kenneth en Thomas P kwamen nu tussen de lijnen.

Het eerste schot in de tweede periode kwam van de bezoekers . Gelukkig was Bram bij de pinken. Thomas N werd het straatje ingestuurd maar de keeper was goed uitgekomen. Op een afleggen van Rein D knalde Thomas P centraal op doel. De keeper redde met de knieƫn. Bram duwde een verre trap uit zijn doelvlak. Onze volgende aanval leverde een knal op van Arne uit de tweede lijn. De druk van de thuisploeg hield aan en weer scheerde de bal de buitenkant van de paal. Bij een volgende situatie patste het leder op de paal, in de herneming werd op de doelman geschoten. Uiteindelijk ging de bal naast. Stijn vertrok op de eigen helft maar de bal liep iets te ver. Aan de andere kant pareerde Bram een schot uit de winkelhaak. Een vrije trap van de Leeuwkens werd door de keeper weggeslagen, de herneming ging over. Een doorbraak van blauwwit liep voorlangs. Joris brak uit over rechts maar niemand om af te werken Rein D probeerde met een lange inworp een ploegmaat in stelling te brengen. Een klaas moest gekwetst naar de kant. Gouden Leeuw trachtte nog meer te forceren en het doelpunt aan te tekenen. Een knal van aan de middellijn van Rembrandt viel over onze verdediging . De doorgelopen buitenspeler controleerde perfect de bal en vloerde onze keeper aan de eerste paal. 0-1 In de blessuretijd werd Thomas gelanceerd maar zijn doelpunt ging niet door wegens ingebeeld buitenspel.