VK Gouden Leeuw - FC Bospark 2 - 2

Op 13 december 2015 speelden we de laatste match van de heenronde . We ontvingen een sterk gemotiveerde ploeg van het Lokerse Bospark in de Hellestraat onder een druilerige regen.

We traden aan met de volgende elf: Bram W, Michiel VDS, Wouter Dh, Roel B, Roel Dh, Rein Dh, Adriaan E, Arne N, Thomas N, Dimi M en Joris V.

Een stevige blauwzwart blok zorgde voor het eerste gevaar maar gelukkig ging de bal in het zijnet. Onze aanval over rechts werd door Rein D naar broer Roel D getrapt. Zonder verpinken prikte die de eerste treffer tegen het net.1-0

De Lokeraars versierden een vrije trap buiten de karree. Het leder werd teruggekopt en door een bezoeker in de hoek geduwd. 1-1 Bospark bleef doordrukken maar Bram hoedde ons voor een achterstand.

Thomas P werd ingebracht omdat een kwetsuur van Adri begon op te spelen. We versierden een kans na een doorbraak op rechts. Ze werd in corner gewerkt. De afvallende de bal werd van op 25 m door Ruf op de slof genomen en het leder verdween onder de keeper in de rechterhoek. 2-1

Bospark nam terug initiatief maar op tegenaanval waren we levensgevaarlijk. Thomas kwam oog in oog te staan met de bezoekende doelman die het schot keerde. De afvallende bal werd door Dimi nipt over besloten. Nu was het de beurt aan Joris om alleen op de goal af te stuiven. De verdediger trok aan de noodrem en zo kon de arbiter niets anders dan een rode kaart trekken. De vrije trap miste net het kader.

De bezoekers lieten het hoofd niet hangen en er was een sterke Bram nodig om een knal van dichtbij uit de korte hoek te ranselen. Een schot van Rein Dh raakte nog eens de lat. De uitbraak van Bospark over rechts leverde een voorzet op aan de tweede paal. Met een onhoudbare volley bracht blauwzwart de bordjes in evenwicht. 2-2

Met deze stand gingen we de rust in. Kenneth en Diederik kwamen tussen de lijnen.

Diederik zette na de bubbels al snel de bezoekende doelman aan het werk. Een voorzet van Dimi liep voorlangs. Een aanval over rechts leverde een mooie voorzet op van Joris maar er was niemand om binnen te tikken. Een aangeschoten bal in onze backlijn leverde de bezoekers een strafschop op. Gelukkig gooide Bram zich in de schietbaan en bleef de stand ongewijzigd. Diederik speelde zich vrij en draaide het leder naar de verste winkelhaak. De bezoekende keeper duwde de bal uit zijn doelvlak. Ruf knalde nog eens van op 20 m maar nu was de keeper bij de les. Bram haalde een schot uit de korte hoek toen een Lokeraar van dichtbij probeerde te scoren. Rein B werd ingebracht voor een hinkende Roel Dh.

Wij konden de tweede helft niet profiteren van de man meer situatie. De bezoekers voetbalden de beste kansen bij elkaar. De stand veranderde niet meer en met een totaal van 17 sluiten we als tiende de heenronde af.