VK Gouden Leeuw - FC Kozlucay Spor - 2 - 1

Op 20 december 2015 namen we het bij een zacht weertje op tegen Kozlukay Spor. De paarse revelatie van de heenronde stond op de derde plaats in de klassering.

Volgende elf begonnen aan de wedstrijd: Bram, Michiel, Roel D, Wouter, Adri, Arne, Rein D, Thomas P, Thomas N, Kenneth en Diederik.

Na de kennismakingsronde probeerde Koz Bram tot tweemaal toe op de proef de stellen met een afstandsschot van buiten de karree. Bram diende telkens in hoekschop te werken. Adri lanceerde Thomas . Hij bereikte Diederik maar zijn omhaal ging over. Diedie schoof het leder van op rechts naar broer Rein maar de keeper redde spectaculair. Bij de volgende aanval op links gooide Rein tot bij onze opgekomen voorstopper die de bal deed afwijken tot in de bovenhoek. 1-0 Wouter draaide de bal tot bij Thomas die in het hoekje geblokkeerd werd. Koz Spor verhoogde de druk maar Bram gooide zich in de schietbaan van de doorgebroken KS er.

Ruf diende een aanval foutief af te stoppen. Bram haalde de vrije trap uit de winkelhaak en de afvallende bal werd uit de korte hoek geranseld. Op counter werd het schot van Thomas P uit het doelvlak geveegd.

Diederik kwam plots oog in oog te staan met de keeper toen hij een terugspeelbal kon onderscheppen. Nu neutraliseerde de doelman het schot. De volgende pass van Diedie werd door Rein meegenomen maar de bal week iets te ver af.

De ref besloot ons even te laten bubbelen.

Na de rust was Koz vastbesloten orde op zaken te stellen. Ze hadden meewind en brachten ons geregeld in gevaar. Wij probeerden vooral op counter onze kans te gaan.

Thomas N bereikte Thomas P maar zijn trap was overhaast. Een corner van de bezoekers leverde gevaar op maar Bram haalde de bal uit de hoek. Een volgende bezoekende aanval bracht een Kozzer tot op de lijn. Hij bracht de bal bij een vrijstaande maat die onverbiddelijk de bordjes in evenwicht bracht. 1-1

Diederik kwam alleen voor de doelman na een lange inspanning maar ook nu wist de keeper de bal in corner te duwen. Koz probeerde ons in de fout te brengen en een strafschop te versieren.

We brachten Rein B en Dimi tussen de lijnen. Paars bestookte ook ons doel maar Bram haalde een bal uit de linkerwinkelhaak. We veroverden het leder aan de middellijn. Een verre voorzet viel over de verdediging tot bij Diederik. Hij bleef kalm en vloerde de bezoekende keeper van dichtbij. 2-1

Een eindoffensief van Koz leverde hen enkel een woordentwist met de ref op en vandaag hielden we de punten thuis. Het was een spannende wedstrijd van twee ploegen die er voor gingen.