FC Zeemeermin - VK Gouden Leeuw 5 - 2

Op zondag 10 januari 2016 namen we het op tegen FC Zeemeermin in Waasmunster. Na een clubfeest en een resem afwezigen zou dit geen gemakkelijke klus worden. Het veld lag er vettig bij en de eerste helft kregen we nog eens de zon in het gezicht.

We startten met de volgende elf: Bram, Marc, Wouter, Roel B, Michiel, Thomas P, Dimi, Arne, Diederik, Aaron en Joris.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg toen een groenhemd van aan de karree naar doel trapte. Een geelzwarte rug devieerde de bal in corner. Gelukkig ging de kopbal over maar we waren gewaarschuwd. Bij een volgende hoge voorzet kopte Thomas weg maar onze keeper schatte de bots verkeerd in en werd tegenvoets gevloerd. 1-0 We zorgden ook voor dreiging maar op counter werd een zeemvel op rechts gelanceerd en kwam alleen voor Bram. Hij gaf onze keeper geen kans en werkte kalm af. 2-0 Een voorzet van op rechts van Michiel wist Dimi te bereiken maar we kenden geen succes. Een zuivere doorsteek bereikte een groenhemd die onze verdediging in snelheid nam en de 3-0 lag tegen de touwen. Thomas probeerde met een schot van buiten de karree de doelman te vloeren. De doelman pakte. Een uitbraak van de thuisploeg bracht een aanvaller alleen voor de keeper. Gelukkig had hij nu een goede reactie in petto. Een uitgebroken groenzwarte werd foutief gestuit in de karree en de bal lag op de stip. Ook hiertegen had onze keeper geen verhaal. 4-0 Voor de rust kregen we nog een vijfde treffer rond de oren met een krachtige kopslag. 5-0

Na de bubbels brachten we Wim tussen de lijnen. Hij werd met een cross aangespeeld . Bij zijn eerste inspanning verdween het leder onder de keeper. 5-1 Zeemeermin lag op vinkenslag maar Bram voorkwam een volgende treffer. Aaron leverde een voorzet af en Thomas zette de netten bol. 5-2 De volgende plaatselijke aanval bracht een zeemvel voor . Gelukkig besloot hij naast. Een vrije trap van Dimi werd door de keeper gestopt. Ruf kwam Aaron vervangen die met kramp naar de kant moest. Arne omspeelde een drietal spelers maar hij besloot op de keeper. Een cross tot bij Wim werd overgekeild. Een aanvaller van de thuisploeg op links kon de keeper omspelen . Dimi redde van de lijn. Ook Michiel trok nog eens ten aanval maar ook zijn poging strandde. De laatste corner van ZM werd naast gekopt. De stand veranderde niet meer .

Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft werden we overspeeld door Zeemeermin. De tweede helft deelden wij meestal de lakens uit.