FC Young Boys - VK Gouden Leeuw 5 - 1

Op 31 januari 2016 stond een volgende klepper op ons programma: Young Boys. We reden dus richting Meesterstraat om onze kleuren te verdedigen. Patrick kreeg de driekleurige armband rond de arm omdat ondergetekende vroegtijdig moest vertrekken.

We starten met de volgende elf: Bram W, Marc DC, Roel B, Roel D, Wouter D, Thomas P, Adriaan , Thomas N ,Wim DC, Joris V en Diederik D.

Van bij het begin werden we onder druk gezet door de witte ploeg op hun kunstgrasveld. Gelukkig kon Bram een schot van op enkele meter klemmen. Ook toen een thuisspeler de korte hoek opzocht wist onze keeper de bal in corner te duwen. We liepen achter de feiten aan niettegenstaande inzet bij al onze spelers. De plaatselijke kapitein deelde de lakens uit. Toen hij even buiten de karree naar doel knalde patste de bal op de rechterpaal. Het was echter uitgesteld want toen hij op links oprukte volgde een lange gemeten voorzet. Een goed gevolgde klaas duwde het leder tegen de touwen. 1-0 We gaven ons niet gewonnen en toen Thomas N gehaakt werd kregen we een vrije trap. Thomas postte zich achter de bal en krulde het leder boven de muur in het rechterhoekje. 1-1 YB bleef ons onder druk zetten . Een vrije trap viel even voorbij de verste paal en werd op doel getrapt. Eerst kon Bram het gevaar nog keren maar toen het leder een tweede keer voor doel gebracht werd moest hij zich gewonnen geven. 2-1 We bereikten de doellijn en legden het leder terug naar de aanstormende Thomas P. Zijn knal ging net over.

Na drie kwartier blies de ref de eerste helft ten einde . Tijd om even te bubbelen en ons te bezinnen. We brachten Arne en Rein B tussen de lijnen.

Ook tijdens de tweede helft dienden we de wet van de sterkste te ondergaan. Bij een hoge bal aan de karree bokste Bram het leder ver weg. Spijtig genoeg in de voeten van een YB er die met een perfecte lob de 3-1 op het bord zette. Volgens onze verslaggever ter plaatse kreeg YB nog een uitgespeelde mogelijkheid die de stand tot 4-1 opdreef. Adri diende met een opspelende lies het plein te verlaten. Met een knal van binnen de karree legde de witte ploeg de 5-1 eindstand vast.