VK Gouden Leeuw - VK Velle 2 3 - 2

Op 7 februari 2016 ontvingen we de groen witte ploeg uit Temse Vell. De heenmatch eindigde op een gelijkspel. Afwachten wat het dit keer zou worden.

We startten met volgende elf: Bram W, Michiel VDS, Marc DC, Wim DC, Rein B,Thomas P, Rein Dh, Thomas N, Arne N, Kenneth C en Joris V.

Bij ons eerste aanval werd de bal net naast gekopt door Joris. Op tegenaanval tikte Arne tot bij Thomas P. Het volgende tussenstation was Kenneth, die met de bal de hoek opzocht. Hij zwiepte het leder voor het kot en Joris was er als de kippen bij om binnen te tikken. 1-0

Het antwoord van Velle was een geplaatste bal in de rechterbovenhoek. Bram wist hem in corner te duwen. We zagen een poging van Arne overgaan. Ook Velle probeerde het van op afstand maar zonder succes. Ze versierden een vrije trap en toen Bram onder het leder door ging liep het schot voorlangs.

Velle kreeg meer overwicht .Gelukkig viel de verre voorzet in handen van onze keeper. Ook een volgende pegel ging naast. Een scrimmige voor ons doel werd in corner gewerkt. Een doorgebroken groenhemd kapte zich vrij aan de rand van de karree. Zijn overhoekse trap verdween in de verste hoek. 1-1 We moesten toegeven dat het verdiend was.

Velle ging door op zijn elan. Een trap van op een twintigtal meter werd door onze keeper geklemd. Weer kwam de dreiging van aan de rechterkant en werd onze verdediging te grazen genomen. 1-2

Een verre ingooi van de heroptredende Rein werd verlengd maar Joris was te verrast . Even later was hij wel bij de les toen een flaterende defentie hem de bal liet. Hij omspeelde de doelman en schoof de bal voorbij een teruggekeerde bezoeker. 2-2

Tijd om even te bubbelen. Wouter en Roel Dh werden ingebracht. Aaron wilde als supersup nog even wachten.

We hadden de wind tegen dus kregen we veel druk te verwerken. Onze jongens bleven zich dubbel plooien en lagen op vinkenslag. Velle versierde een vrije trap maar onze doelman was goed geplaatst. Thomas N lanceerde Joris maar hij werd naar de buitenkant geduwd zodat zijn schot in het zijnet viel. Bram ging plat bij een knal van even buiten de karree.

Roel D omspeelde enkele groenhemden maar zijn schot liep naast. Velle speelde nog een dot van een kans bij elkaar maar het leder ging voorlangs. Aaron werd ingebracht. Velle stelde Bram nog eens op de proef maar hij begaf niet. Thomas P veroverde het leder op rechts, hij knalde tot bij Aaron. Deze ontdeed zich van zijn bewaker en rukte op naar doel. Tegen zijn schot had de keeper geen schijn van kans. 3-2

We konden de druk van de bezoekers neutraliseren en de goedleidende ref hield het voor bekeken. Drie gouden punten voor onze ploeg.