VK Gouden Leeuw - Bondgalm Bos 2 - 2

Op 21 februari 2016 ontvingen we Bobos in de Hellestraat. Volgende elf startten om onze kleuren te verdedigen tegen de rode garde uit Hamme.

Bram W in doel Marc DC, WouterDh, Roel B,Rein B in de defensie. Rein Dh, Wim DC, Arne N en Adri in het middenveld. Joris en Thomas in front.

We hadden in de eerste helft meewind en dat zag je aan het geleverde spel. Eerst werd Joris voor de keeper afgezonderd en dan kon Adri hem bedreigen met een kopbal. Gelukkig voor de leeuwen slechts uitgesteld want de volgende kopbal aan de tweede staak van Adri was raak. 1-0 Een uitgesponnen actie van Rein naar Rein werd tot bij Wim geleid die echter de doelman op zijn weg vond. Bobos kwam nu beter in het spel en Bram diende in te grijpen. Wij versierden een reeks corners en toen Adri de bal in een tijd op de slof nam werd er afgefloten voor handspel. Onze dreiging hield aan maar de keeper duwde de bal over de lat.

Aan de overzijde werd een te korte terugspeelbal onderschept door een roodhemd. Hij omspeelde een uitgekomen doelman en schoot de bal in het lege doel. 1-1 Bobos dreigde opnieuw van op links maar de bal liep voorlangs. Een aanval van Adri bereikte Thomas. De keeper duwde met de vingertoppen de bal in corner. Gouden Leeuw kon zijn overwicht niet verzilveren en …

De arbiter liet ons gaan bubbelen en babbelen. Met dezelfde elf trokken we ten strijde voor de tweede helft.

Bram was bij de pinken door in de eerste minuut een kopslag in corner te duwen. Thomas vond de keeper op zijn weg toen hij alleen op doel afging en de bal iets te hard weghobbelde. Bobos zag een laag schot de paal schampen aan de buitenkant. Joris werd door Thomas gelanceerd maar met zijn schot had de doelman geen probleem. De volgende Bobos aanval bracht de rode kapitein voor doel. Met een hakje nam hij onze jongens te grazen. 1-2 We lieten de moed niet zakken en een doorbraak over rechts werd voor doel gebracht. Eerst werd de bal door Rein B op de slof genomen maar toen de keeper de bal keerde schoof Thomas de bal binnen. 2-2 Terecht trok de scheids een gele kaart toen de kapitein te driest op een thuisspeler doorging. De laatste tien minuten kon het alle kanten uit. Bobos kwam nog het dichtst maar gelukkig wist Arne de bal in de slotseconden van de lijn te kuisen.

Algemeen gezien een goede leiding en met deze uitslag kunnen beide ploegen leven.