VK Were Di - VK Gouden Leeuw 3 - 0

Op 10 april 2016 stond de clash tussen VK Were Di en VK Gouden Leeuw in Hellestraat op het programma. Een stralend zonnetje verwelkomde beide ploegen. VK Gouden Leeuw startte met volgende elf: Bram W, Michiel VDS, Wouter Dh, Roel Br, Marc DC, Rein Br, Roel D, Adriaan E, Thomas P, Joris V en Diederik Dh.

Bij de toss kregen we de zon pal in het gezicht. Were Di nam dadelijk het initiatief . Gelukkig kon Bram gepast in te grijpen. Ook VKGL stak de neus aan het venster maar de trap van Joris ging in corner. Een volgende GL aanval werd brutaal afgestopt. De ref vond dat dat kon. Onze volgende doorbraak werd aan de eerste staak geplukt. Een counter bracht een WD speler voor onze keeper die op het verkeerde been gezet werd. De 1-0 liep in het korte hoekje. Een domper maar we bleven er voor gaan. De volgende trap van Roel D liep langsheen het doel. De druk hield aan maar de lob van Ruf viel op het kruis van het doel. Bij een voorzet op links zag Thomas zijn kopbal op de paal belanden. Were di brak weer uit op rechts randje buitenspel en toen aan de tweede staak een ploegmaat opdook werd de voorzet voorbij Bram tegen de touwen geduwd.2-0 We hadden meestal balbezit maar toch diende Bram nog een knal uit de rechterhoek in corner te devieren.

Tijd om even te bubbelen. Rein D en Arne werden ingebracht en Roel B nam de plaats in van Bram onder de lat.

Joris werd in de karree afgezonderd maar zijn schot klom over het doel. WD ging alleen op Roel af die koelbloedig een verder verlies voorkwam. Een doorbraak van Rein D bereikte Adri die naast besloot. Rein D probeerde nog eens met een afstandschot. Ook Adri leverde zijn typisch schaarschot af. Toen Roel nog maar eens te hard aangepakt werd verwachtte iedereen dat de ref ingreep. De reactie van de speler leverde hem echter weer geel op. Dimi kwam Rein B vervangen. Een WD doorbraak op rechts zonderde een aanvaller af. De 3-0 eindstand stond op het bord.