VK Gouden Leeuw - VK Pulsh 0 - 1

Op 24 april 2016 ontvingen we VK Pulsh in Hellestraat. De roodwitte garde was er op gebrand de nederlaag uit de heenronde weg te werken en zo een stap richting behoud te doen. VK Gouden Leeuw kon rekenen op 13 fitte spelers en vertrok met volgende elf: Bram Wittock,Rein Bracke, Wouter Dhamers, Roel Bracke, Marc De Cock, Wim De Cock, Rein Dhamers, Diederik Dhamers, Arne Naert, Joris Verbeeck en Thomas Pauwels.

Beide teams hadden er zin in. We noteerden een knal van Rein Dh en aan de overzijde zagen we een voorzet van Pulsh de lijn aflopen. De volgende thuisaanval op rechts zocht Joris de hoek op maar de keeper redde aan de eerste paal. We versierden een corner maar de bal viel net voorbij het doel zodat de kopbal van Thomas naast ging. De bezoekers bereikten de achterlijn. Gelukkig werd het schot bij het tikkie terug naast gekeild. We brachten nog meer vaart in het spel maar het schot van Diedie ging over. Zelfde speler spurtte naar zijn eigen doel en voorkwam dat een Pulshspeler kon aanleggen. Vooraan bij de bezoekers zagen we een kans na een bruggetje maar Wouter ontfutselde hen de bal. Het spel werd harder en een aangetrapte Joris kon niet verder spelen. Adri kwam de elf vol maken. Een schot werd door Bram uit de rechterbovenhoek geduwd. Ondertussen stak een hagelbui op en de ref liet ons gaan bubbelen.

Met dezelfde elf trokken we ten strijde. Een lange doorsteek van Diederik bereikte broer Rein maar de keeper was paraat. Een verre voorzet van de bezoekers werd door Wouter rechtstreeks op de slof naar voor getrapt. De aanval leidde tot een schot in het zijnet. Onze volgende voorzet liep over de breedte van het veld. Een aflegger enkele meter buiten de karree leverde een schot van Rein op. Diederik zwiepte de bal nog maar eens voor de kooi maar niemand kon afwerken. Een voorzet leverde een kopbal van Adri op die op de voet van de keeper strandde. Pulsh rukte op over rechts en in het hoekje vertrok de voorzet. Bram kon nog juist de bal beroeren maar daardoor zette hij Wouter op het verkeerde been en het leder hobbelde over de lijn. 0-1 We hadden nog 25 minuten om ook te scoren. Bij een volgende trap van Rein ging de keeper plat. Aan de overzijde had Bram het gevaarlijke hakje doorzien. De bezoekers speelden op de counter maar Bram keerde de bal uit de bovenhoek. Niels werd ingebracht als extra aanvaller. Onze laatste krachtinspanning leverde een vrije trap op buiten de karree. Adri trapte door de muur en zo kwam Diederik onverwacht in balbezit. De keeper stond echter zo dicht dat de bal over doel caprioleerde. Tot de laatste seconde hoopten wij de verdiende gelijkmaker binnen te schieten maar de punten ontglipten ons. Een goed leidende scheidsrechter blies de spannende partij ten einde.

Na de wedstrijd vergastten de gebroeders Bracke ons op een natje en een droogje. Ze zetten een punt achter een 15 jaar lange gouden leeuw periode.

Kenneth Colman doet dit ook bij de volgende uitmatch op Bospark op 8 mei 2016. Alle spelers zijn dan zeker op post.