FC Bospark - VK Gouden Leeuw 3 - 0

Onze laatste competitiematch speelden we onder een stralende zon in de Nachtegalenlaan in Lokeren op 8 mei 2016. Voor de tweede keer dit seizoen diende de oudste leeuw op te draven. Met volgende elf stonden we aan de aftrap: Bram, Michiel, Arne, Roel B., Rein B, Rein D, Roel D, Wim, Diederik, Kenneth en Georges.

We werden op onze helft gedrukt en kregen de zon in het gezicht. Sporadisch konden we ook een kans versieren. Bram diende in te grijpen bij een knal van even buiten de karree. Diederik rukte dreigend op over rechts maar hij werd onterecht afgefloten voor buitenspel. Bij een duel werd Kenneth aangetrapt. De ref liet doorspelen en een blauwhemd besloot onder Bram de 1-0 tegen de netten. Roel D ging zijn kans maar de plaatselijke doelman kon hem de bal ontfutselen. Een knal van Bospark werd door Bram onorthodox over de lat gewerkt. Even later kon Kenneth de voorzet van Roel niet verzilveren.

Met deze stand mochten we gaan bubbelen.

Bospark bracht een aanvaller extra en de druk werd nog heviger. Een blauwhemd veroverde het leder in de karree en krulde de bal in de rechterbovenhoek.2-0 Wim brak door op rechts maar zijn liftballetje viel boven op het dak van het doel. Toen de keeper half naast de bal trapte veroverde Kenneth het leer. Zijn schot uit de draai schampte de paal aan de verkeerde kant. Na een lange run strafte de thuisploeg een foutje in de verdediging af.3-0 We kregen nog een dot van een kans toen Kenneth de inworp van Ruf verlengde tot bij Geo. Die besloot de hobbelende bal in de handen van de keeper.

Een faire partij zonder kaarten van twee ploegen met inzet. Alleen Bospark wist zijn kansen te benutten.