VK Were Di - VK Gouden Leeuw 2 - 3

Op 21 augustus 2016 namen VKWD en VKGL het tegen elkaar op als traditionele seizoensopener. Gelukkig kregen beide elftallen een volwaardige ploeg tussen de lijnen:

Voor VKGL traden aan: Bram Wittock, Michiel VDSteichel, Kevin Lannoey, Wouter Dhamers, Rein Dhamers, Arne Naert, Thomas Pauwels, Diederik Dhamers, Dimi Mevensen, Joris Verbeeck en Thomas Nobels.

Beide ploegen hadden er zin in en na enkele minuten versierden de leeuwen de eerste kans via Joris . Bram moest plat bij een schot uit de tweede lijn.

Diederik kwam alleen voor maar besloot op de uitgekomen doelman. Ook Thomas P sloop tussen de linies door maar scoren ziet er van de zijkant makkelijker uit dan het is. Een uitgebroken Wouter werd door Daivy DR tot staan gebracht. De corner viel in de kleine backlijn maar het schot van Thomas P werd van de lijn gekeerd.

Aan de overzijde werd een uittrap onderschept en het daaropvolgende schot week af en zette Bram op het verkeerde been. 1-0 Een ver lob-schot van Dimi werd door de thuisdoelman goed ingeschat. Een voorzet van Arne liep voorbij het doel. Daivy DR liep de lijn af maar ook hier niemand om binnen te duwen.

Een stevig opgezette aanval van de bezoekers bereikt Diederik. Na een een-twee met broer Rein besloot Diedie onder de keeper de gelijkmaker binnen. 1-1

Een uitbraak van WD over rechts leverde een voorzet op die in de volley door Jesse voorbij Bram getrapt werd. 2-1 Een aanval van Thomas over rechts werd bruusk tot staan gebracht in de karree.

Met deze stand gingen we de rust in.

Mahen werd ingebracht. Were Di nam het heft in handen. Een schot vanop enkele meter werd door onze keeper gekeerd. Jesse nam het leder nog eens op de slof van aan de karree. De bal schuurde de paal aan de buitenkant.

Rein Dh brak uit maar niemand kon van de pass profiteren. Diederik werd aangespeeld in de karree. Loepzuiver draaide hij de bal over de keeper in de verste bovenhoek. 2-2

David VDS leverde nog een schot af dat net voorlangs liep. Aaron werd ingebracht. Op counter werd Mahen aangespeeld op rechts. Hij leverde een hoge voorzet af en Aaron knikte de winninggoal voorbij de verbaasde keeper. 2-3

Ref Sander floot de faire partij ten einde.

Na de match konden de ingeschrevenen genieten van een bordje lekkere frieten met stoofvlees of met balletjes in tomatensaus.