FC Young Boys - VK Gouden Leeuw 3 - 2

Op 4 september trokken we naar de Meesterstraat in Nieuwkerken om het onder een bewolkte hemel op te nemen tegen Young Boys. Gouden Leeuw kon net elf spelers sprokkelen: Bram, Wim, Jeroen, Wouter, Dimi, Rein, Roel, Diederik, Arne, Thomas en Joris.

Beide ploegen lieten een stevige indruk. Bij de thuisploeg werd het geleverde spel gekenmerkt door korte passes. De bezoekers daarentegen hielden het bij een gepaste doorsteek en een lange pass.

Na de eerste belegering van de thuisploeg veroverde Diedie het leder net over de middellijn. Een lange cross naar broer Rein en die liet de keeper geen schijn van kans. 0-1

De withemden probeerden doorheen het centrum van de defensie te beuken. Een verre trap van de lokale kapitein werd door Bram in corner gewerkt. Jeroen wist een voorzet van op links te keren. Een vrije trap op de muur schampte af in hoekschop. Bram bokste het leder over de zijlijn.

Bij de volgende voorzet van Diedie ging de bal over. Voorzet van YB liep voorlangs. Diederik werd gelanceerd en net voor de karree aangetrapt. Hij bleef recht en besloot op de keeper. Roel veroverde het leder in de herneming en even later was het de beurt aan Dimi.

Jeroen brak uit over links maar vond geen aanspeelpunt. YB duwde ons op onze goal maar onze defensie loste de prangende situaties op. Ze versierden de ene vrije trap na de andere maar de vuisten van Bram deden hun werk.

We sloten de eerste periode af met deze stand. Na de bubbeling kon Arne niet meer starten.

Met de man minder situatie moesten we de rug nog meer krommen. Bram gooide zich in de schietlijn. Een kopbal van dichtbij werd door hem geklemd. Gelukkig liep de volgende aanval voorbij. Een knal van even buiten de karree werd weer in corner gewerkt. Plots glipte een withemd door de mazen van het web. Thomas neutraliseerde de poging. Het kon niet blijven duren. De volgende afvallende bal werd door een withemd in de verste hoek binnengekeild.1-1

Het werd pompen of verzuipen.

De kapitein van de thuisploeg botste op de Woutermuur. Hij draaide en keerde in het uiterste hoekje van de karree. Na een schijnbeweging lokte hij onze speler in de val en ging gewillig neer over het uitgestoken been. De ref wees naar de stip. Hij zette Bram op het verkeerde been en knalde de 2-1 hoog tegen de touwen.

Met nog een kwartier te gaan speelden we alles of niets. YB glipte doorheen de buitenspelval en stiftte de 3-1 binnen.

Op vrije trap van Dimi konden we nog milderen tot 3-2 via Roel. Diederik had nog tweemaal de gelijkmaker aan de voet maar de ref floot niet bij een hands van de laatste man van YB. Ook de laatste mogelijkheid van de Leeuwen kon niet verzilverd worden omdat de keeper de hoek goed afschermde.

De thuisploeg kende nog een kans toen twee spelers van op de eigen helft uitbraken .

Prima match van ons team. Spijtig dat we geen elfde man tussen de lijnen konden brengen na de rust. Hopelijk is het de laatste keer dat we in ondertal moeten spelen.