F.C. Spaans Kwartier - VK Gouden Leeuw 5 - 2

Vandaag 6 november 2016 waren we te gast in het Hilariostadion van Spaans Kwartier in De Klinge. De blauwzwarte garde wachtte ons op met een hele schare supporters.

Met deze elf stonden we aan de aftrap: Bram in doel Michiel op de laatste man Dimi op de voorstopper Wouter en Marc op de backplaatsen Rein, Roel, Adri en Thomas maakten het middenveld Joris en een heroptredende Diedie in front.

De thuisploeg schoot het snelst uit de startblokken. Ze dreigden op rechts maar gelukkig kon Bram de bal over de lat tikken. We herstelden even via Joris maar de keeper had het gevaar doorzien. Over links werd nu een Klingenaar gelanceerd. Hij bleef rustig en schoof het leder onder Bram binnen. 1-0

Een voorzet van Rein bereikte Diedie die net voorlangs kopte. Gelukkig werd een kans van blauwzwart overgejaagd. Rein werd aangelopen maar met de vrije trap van Adri wist de doelman raad. In die periode hadden we het meeste dreiging maar overhaasting bracht geen zoden aan de dijk. Een tegenstoot van de thuisploeg werd door Bram uit de hoek geborsteld. Een schot van Joris werd aan de eerste paal gekeerd. Diederik brak uit en werd voor de karree onderuit geschoffeld. De ref vond geel voldoende. De vrije trap kende geen succes. Een gemeten trap van Diedie werd door de keeper op de lat geduwd. Een misverstand in onze defensie werd koel afgestraft. 2-0 Roel ging nog eens zijn kans maar ook nu kwamen we een secure thuiskeeper tegen.

Tijd om te bubbelen.

Kevin als back, Mahen en Arne in het middenveld werden ingebracht. De eerste aanval kwam van de thuisploeg maar Bram was gepast uitgekomen. Een aanval over rechts van Diedie bracht Rein alleen voor de kooi. Hij twijfelde niet en bracht ons dichterbij. 2-1 We legden enkele mooie patronen op het veld maar verder dan enkele corners kwamen we niet. Aan de overzijde was SK zeer productief. 3-1 Een verre cross op links bereikte de kwieke aanvaller en die knalde de 4-1 in de verste hoek.

Een vrije trap van Dimi liep net naast.. Onze volgende uitbraak werd eerst door Michiel op de lat getrapt. De teruggekomen bal kon via Wou en Mich in het dak van het doel geschoten worden.

Uiteindelijk was het de thuisploeg die de 5-2 eindstand vastlegde. We moesten onze meerdere kennen in een secuur afwerkende thuisploeg.