VK Gouden Leeuw - FC Zeemeermin 2 - 1

Niettegenstaande windkracht acht dienden we onze volgende thuismatch af te werken tegen de ploeg uit Waasmunster. De groenwitte garde stond al een kwartier op te warmen toen we onze lijst konden vullen.

We vertrokken met volgende elftal:

Bram als doelman Michiel als laatste man Adri als voorstopper Wouter en Kevin als backs Thomas, Rein, Jeroen en Wim vormden het middenveld, Joris en Dimi als voorspelers. Hadden we nog een geheim wapen op de bank?

We vertrokken wind mee maar meestal joeg die de bal veel te snel. Een verre voorzet van op rechts van Rein was niet bruikbaar voor Joris. Zeemeermin testte Bram van aan de rand van de karree. Een verre cross van Adri op links werd door Rein uit de lucht geplukt. Hij legde de bal panklaar voor Dimi, die de netten deed trillen. 1-0 Een aanval van groenwit werd twee keer door Jeroen als levend schild gestopt. Michiel kon ontzetten. Rein lanceerde Joris maar deze keer werd hij afgestopt. Een doorbraak van Rein kon in extremis halt toe geroepen worden. Een verre uittrap van Bram bereikte Rein op rechts. Zijn knal patste op de staak. Een gemeten voorzet van Rein werd door Jeroen op de keeper gekopt. Een gevaarlijke uitbraak van de bezoekers tot op de achterlijn leverde een tikkie terug op . Gelukkig liep het schot voorlangs. De ref blies voor de rust.

Na de bubbels werd Inias ingebracht. Jeroen verkastte naar de laatste man. Dat het nu niet voor de poes zou worden konden we wel denken. Het doorzettingsvermogen van Thomas en Adri kwam nu zeker van pas. Zeemeermin nam Bram op de korrel. Joris lag op vinkenslag. Dimi werd aangelopen aan de middellijn. Hij moest hinkend verder. Wouter en Kevin losten hun tegenspeler van geen vin. Een hoge trap van Jeroen werd door de wind naar het eigen doel gedraaid. Gelukkig was Bram bij de pinken om de bal uit de winkelhaak te ranselen.

Een inworp van Rein werd door Inias op de slof genomen. De keeper weerde af maar in de scrimmige nadien wist Dimi de bal binnen te duwen. Zijn tweede van de dag. 2-0 We speelden nu op de counter. Rein ontsnapte van op de eigen helft maar vond een goed uitgekomen keeper op zijn weg.

Zeemeermin gaf zich niet verloren en Bram diende een bal uit de eerste hoek te duwen. Van op corner wisten de bezoekers toch te scoren. 2-1

Een goed leidende ref hield het voor bekeken en we konden vandaag de punten thuis houden. Het deed deugd.