VK Were Di - VK Gouden Leeuw 1 - 4

Op 27 november 2016 stond het duel met onze broederploeg op het programma. Vandaag boden beide teams zich tijdig aan.

Gouden Leeuw startte met volgende elf:

Bram in doel, Diedie op de laatste man, Michiel op voorstopper, Wouter en Adri op de backplaats, Jeroen, Rein, Roel en Thomas vormden het middenveld, Jannes en Tom in front.

Tijdens de verkenningsronde namen de twee ploegen afwisselend de teugels in handen. Een bedrijvige Nathan liep in de richting van ons doel maar Bram hield de netten vrij. Een schot van David VDS liep net naast. Een doorbraak van Jannes op rechts werd in corner verwerkt. Voorlopig stond het visier niet op scherp. Bij een verre ingooi van Rein kopte Jeroen over. Op vrije trap plukte de thuiskeeper. Aan de overzijde ontzette Bram in WD voeten. Gelukkig was hij op tijd terug. Een volgende uitbraak van Thomas eindigde met een knal van de back. Het afgeblokte schot draaide over de verbaasde doelman tegen de touwen. 0-1 Bij een uitbraak werd Michiel gestopt. Een op links uitgebroken Roel bereikte de lijn maar de keeper stopte het schot. Nathan bereikte over rechts de achterlijn maar onze verdedigers wisten raad met zijn voorzet. Op rechts trok Rein zich op gang en zijn voorzet werd aan de eerste paal door Tom binnengetikt. 0-2 We dienden Wim in te brengen voor een aangetrapte Roel. Broer Rein zette door tot op de achterlijn. Jeroen rondde de aanval af. 0-3 Met deze stand blies de ref voor de rust.

Na de bubbels brachten we Arne en Joris tussen de lijnen. De eerste dreiging kwam van Were Di. Bram ranselde het schot uit de korte hoek in corner. Toen de bal in het pak bleef hangen profiteerde de thuisploeg er van om dichterbij te komen. 1-3 Een vrije trap werd door Bram in corner geduwd. Jannes en Tom wogen op de thuisverdediging. Joris trok gemeten de bal voor maar niemand was gevolgd. Mahen werd ingebracht. Bij een aanval van de bezoekers werd de bal in de karree met de arm gestopt. Diederik legde de 1-4 eindstand vast.

Na een wedstrijd met veel inzet floot de arbiter dit treffen ten einde.