VK Volksunie - VK Gouden Leeuw 4 - 3

Vandaag 11 december 2016 gingen we op bezoek bij VK Volksunie in de Heihoekstraat te Nieuwkerken. Zouden we er in slagen een puntje te sprokkelen. Het was ideaal voetbalweer.

We startten met de volgende elf.

Bram in doel Diederik op de laatste man Roel op de voorstopper. Wouter en Arne als backs Thomas, Inias, Jeroen en Adri in het middenveld. Jannes en Tom in front.

Rein D kon niet aantreden omdat hij deze week een kwetsuur opliep. Marc had zijn info fout ingeschat en stond in Hellestraat.

Van bij het begin lieten we merken dat we niet met lege handen naar huis wilden. Jannes brak door maar zijn schot werd geplukt. Ook Diedie was door op rechts maar de keeper liet zich niet verschalken. Een doorbraak op links van Volksunie liep gelukkig voorlangs. Een trap van Inias even buiten de karree was niet gekadreerd. Een verre pass van Wouter tot bij Jannes leverde een knal op die net door de keeper op de lat geduwd werd. Een corner viel voorbij het doel maar de kopslag van Jannes ging voorlangs. Diedie trapte een vrije trap over en ook VU miste het doel. Trap van Ruf werd in corner gewerkt. Adri krulde de bal naar de eerste paal waar Tom de 0-1 tegen de touwen knikte. Diedie benutte de elfmetertrap. 0-2 Een doorsteekpass van Jeroen kon door de thuisploeg in corner verwerkt worden. Bram werd nog eens bekogeld maar hij bokste het leder uit de kruising.

De ref die tot dan toe prima leidde blies voor de rust.

We brachten Wim en Mahen tussen de lijnen. De thuisploeg nam nu het voortouw. Een doorbraak werd door Arne in extremis gekeerd. Een verre trap van de thuisploeg viel over onze verdediging en nu had Bram geen verhaal tegen het grondscherend schot. 1-2k Een groenhemd ging gewillig neer over het uitgestoken been van Wouter. Bram koos de goede hoek en klemde het leder. Een cross over het hele veld van Jeroen bracht de keeper in onzekerheid. Thomas bestookte de doelman die onbesuisd de bal op zijn hoofd keilde. Zo werd het 1-3. Een streep van Volksunie wees er op dat ze nog niet opgaven. Robin werd ingebracht. Jeroen wist de volgende aanval af te stoppen. Volksunie werd nu de dominerende ploeg. Bij hun volgende aanval week de bal af en zo stond Bram op het verkeerde been. 2-3 Ze bestookten onze keeper maar Bram redde in de korte hoek. Hun volgende actie mondde uit in corner. Aan de tweede paal werd nu de gelijkmaker binnengewerkt. 3-3

Met nog een minuut te spelen vertrokken ze in een duidelijke buitenspel. 4-3 De ref vergat te fluiten ook al had hij naar eigen zeggen de fout gezien. Begrijpe wie kan. We hielden er enkel een rode kaart aan over. De thuisploeg was door het dolle heen. Een gelijkspel zou voor beide ploegen de juiste weergave geweest zijn.

Een spannende match met twee sportieve ploegen die er ondanks de situatie het beste van maakten.