Scoutshuis ‘81 - VK Gouden Leeuw 2 - 6

Op 15 januari 2017 trokken we naar Nieuwkerken om er in de Meesterstraat Scoutshuis 81 op te zoeken en er een vervolg aan ons bekeravontuur te breien. Rond half tien kregen we nog een sneeuwbui te verwerken maar de scheidsrechters van dienst besloten toch de matchen door te laten gaan zodra de lijnen vrij waren.

Met de volgende elf trokken we van start:

Bram in het doel, Diederik op de laatste man, Marc op de voorstopper, Kevin en Wouter op de backplaatsen, Roel, Thomas, Jeroen en Adri vormden het middenveld, Jannes en Dimi in front.

We namen dadelijk het heft in handen en versierden twee hoekschoppen. Bij een er van werd de bal op de onderkant van de lat gekopt door Diedie. Jannes werd door Roel gelanceerd maar de keeper keerde het gevaar. Aan de overzijde moest Bram bij de les zijn om het leder uit de korte hoek te duwen. Een voorzet van Roel werd door Adri in de vlucht overgenomen. De keeper lag in de schietbaan.

Weer moest Bram attent zijn en de bal net voor een doorgebroken blauwhemd wegtrappen. Een poging van Jeroen even buiten de karree miste het doel. Een voorzet van Thomas week af maar de thuiskeeper doorzag het gevaar. Bij de volgende gemeten zwieper van Jeroen wist Thomas het leer over de keeper te liften. 0-1 De thuisploeg plooide gegroepeerd terug en verstikte elke aanval. Ook Roel vond de doelman op zijn weg.

De ref liet ons bubbelen .

Het eerste gevaar in de tweede helft was een schot van Dimi maar de keeper pareerde. Adri schoof door langs links maar zijn schot belandde in het zijnet. Jannes werd afgezonderd maar de keeper redde. Op een schaarse tegenaanval versierde Scoutshuis een corner. Aan de eerste paal werd de gelijkmaker binnengeduwd. 1-1

We schoten wakker en toen Jannes door Jeroen gelanceerd werd schoof die de 1-2 tegen de touwen. Overhaast probeerden we te forceren maar een thuisaanval leidde tot een knal. Bram loste het leder en na een botsing met Wouter werd de 2-2 simpel binnengeduwd.

Diedie ging hoger spelen. Hij lanceerde Jannes die met een cross de 2-3 binnenschoot. Bij een laatste inspanning van SH raakte Wouter de bal verkeerd. Gelukkig kon hij als een echte leeuw de bal voor de lijn nog keren. Adri speelde zich vrij in de linker hoek , hij vond in Roel een ideaal afspeelpunt. Zijn voorzet werd Thomas aan de tweede staak genet. 2-4

Weer stuurde Diedie Jannes in het straatje en die dikte de stand aan. 2-5 Uiteindelijk omspeelde een doorgebroken Roel de thuiskeeper en legde de 2-6 eindstand vast.

Een faire wedstrijd waarbij wij een moedige thuisploeg met overdreven cijfers uit de beker kegelden.