FC Bospark - VK Gouden Leeuw 2 - 3

Vandaag trokken we naar Lokeren. Bospark stond derde in het klassement en was klaar om ons een bolwassing te geven. Niettegenstaande de afwezigheid van enkele bepalende pionnen waren we van plan onze huid duur te verkopen.

Volgende elf gingen van start: Bram in doel, Marc op de laatste man, Michiel op de voorstopper, Kevin en Wouter op de backplaatsen, Thomas P, Wim, Adri en Thomas N vormden het middenveld, Jannes en Tom in punt.

Gelukkig wist Kevin gepast in te grijpen bij een gevaarlijke terugspeelbal en een opzittende blauw zwarte Lokeraar. Een mooi patroon op het vettige veld werd door Thomas N net naast getrapt. Weer bedwong Michiel de reus van de thuisploeg en toen hij toch eens ontsnapte greep ons trio Wouter, Kevin en Marc in. Adri was ongrijpbaar voor de opzittende midmid en draaide zich steeds vrij. Een doorbraak van de plaatselijken werd besloten met een lange bal die gelukkig voorlangs liep.

Thomas N stak zijn neus aan het raam maar zijn trap zoefde naast de linkerstaak. Gelukkig wist een attente Bram het volgende schot te neutraliseren. Een pass van Wim bereikte Thomas N die met een sublieme doorsteekpass Jannes aanspeelde die de uitgekomen keeper omspeelde en de 0-1 tegen de netten prikte. Een gevaarlijke voorzet werd door Wouter met het hoofd gekeerd. Een aanval van Jannes bereikte Tom wiens schot over het doel klom. Ook bij de volgende poging kende Tom geen succes maar hij bleef de plaatselijke verdediging geselen. Een uitgesponnen aanval over links van Wim naar Adri bereikte Thomas N. Deze veranderde het spel naar rechts waar Jannes de bal voor de kooi keilde. Thomas P nette de 0-2 met een kamikaze kopbal. De thuisploeg was van zijn melk maar de solo van Thomas P werd door de Lokeraars opgevangen. Het laatste schot uit de eerste helft werd door Bram in twee keer gestopt.

Tijd voor de bubbels.

Na de rust was het zaak om de voorsprong vast te houden. Dimi, Arne en Diederik maakten hun opwachting. Gelukkig wist Bram een terugspeelbal te ontzetten. Het blauw zwarte team zette ons sterk onder druk. Thomas P gooide zich voor een uitbraak van de thuisploeg. Er werd gebikkeld in het centrum met een handige Adri in de hoofdrol. Een plaatselijke corner werd door de Reus hoog overgetrapt. We versierden een vrije trap maar Thomas N zag zijn schot gekeerd. Hij stuurde Jannes in het straatje maar de keeper lag in de weg. Weer kwam Bospark aanzetten en een verre trap verdween onder Bram in de rechterhoek. 1-2

Roel verving een gekwetste Adri. De thuisploeg wendde alle middelen aan om de stand gelijk te maken. Een afvallende bal werd door Thomas N veroverd en de keeper kon de knal niet voldoende weren . 1-3 Een uitgebroken Jannes vond weer een sterke doelman op zijn weg. Even later knalde Bospark de 2-3 voorbij onze nummer een.

De laatse minuten waren hevig en spannend. Een doorbraak leverde een kans op voor Jannes en ook Dimi kreeg de bal niet voorbij de keeper. Al liet de ref ruim overspelen de stand veranderde niet meer.

Dit is zonder meer een uitzonderlijke uitslag tegen een sterke topploeg