VK Gouden Leeuw - FC Bondgalm Bos 4 - 3

Op 5 februari 2017 ontvingen we de Hamse ploeg Bondgalm Bos II. De rode ploeg was jarenlang de kopploeg in de eerste Walivo zondagreeks. Momenteel bouwen ze aan een nieuw elftal .

We startten met de volgende elf: Bram in het doel, Marc op de laatste man, Michiel op de voorstopper, Kevin en Wouter op de backplaatsen, Adri, Jeroen, Wim en Thomas P vormden het middenveld. Thomas N en Diederik in front.

We namen het initiatief en bestookten de bezoekende keeper. Bij onze tweede aanval kenden we succes. Jeroen werd via Adri door Thomas N aangespeeld op rechts. Zijn schuine lift viel over de verbaasde keeper. 1-0 Na een lange run wist Kevin een roodhemd in de karree af te stoppen. Een volgende hoge bal werd door Bram geplukt. Jeroen lanceerde Adri op links. Zijn voorzet kon net niet door Michiel genet worden. Aan de overzijde versierde Bobos een goedkope vrije trap die door Bram uit de hoek geduwd werd. Ook een volgende vrije trap van de roodhemden werd gekeerd. Wouter zocht het ruime sop en knalde van op afstand. Diederik ontfutselde de verdediger de bal en vloerde de keeper. 2-0 Bijna kon Jeroen de voorsprong nog verder uitbouwen maar zijn lob werd door de keeper gestopt. Een vrije trap van Thomas N werd door de bezoekende nr 1 uit het doel geranseld. De daaropvolgende corner werd door Thomas P voorlangs gekopt. De bezoekers kwamen meer in het stuk voor. Een aanval op rechts werd voorgetrokken en onze keeper had het nakijken. 2-1 Een solo van Thomas N bracht hem alleen voor de doelman. Deze ging gepast in de voeten. Een uitgesponnen aanval van de reds leverde een verre voorzet op die aan de eerste staak binnenliep.2-2

Tijd om te bubbelen.

Nu brachten we Dimi, Tom en Inias tussen de lijnen. Bobos bleef echter moed houden en kreeg een vrije trap randje karree. De bal liep net naast het muurtje binnenkant rechterpaal binnen. 2-3 Uit een voorzet kopte Wim naar de winkelhaak. Een verdediger wist in corner te verwerken. Een klaarkijkende Tom wist deze aan de tweede staak in twee keer binnen te schieten. 3-3 Er kwam nu veel ruimte . Jeroen liep op rechts de lijn af en een goed gevolgde Tom werkte de 4-3 tegen de touwen.

We hadden in de slotfase nog een attente Marc nodig om deze moedige elf het scoren te beletten. Met deze stand sloten we deze faire match af.