VK Zogge - VK Gouden Leeuw 1 - 2

Op 12 februari 2017 reden we richting Hamme Vlierkouter waar Zogge ons stond op te wachten. De roodzwarte ploeg zag in ons de ploeg om wat punten bij te sprokkelen.

We startten met de volgende elf:

Bram in doel, Michiel als laatste man, Adri als voorstopper, Kevin en Wim als backs, Thomas P, Thomas N, Jeroen en Dimi vormden het middenveld, Jannes en Tom stonden in front.

De eerste aanval was Hams gekleurd. Kevin, Dimi en Adri wisten de poging af te blokken. Aan de overzijde werd Tom afgezonderd maar zijn hakje werd onderschept. Een verre cross van Thomas N liep net voorbij het doel. Adri brak uit maar zijn poging werd in corner verwerkt. Bij een corner van Zogge ging het leder centraal over het doel. Een klaarkijkende Jeroen werd als midmid aangespeeld. Zijn doorsteek bereikte Tom die de 0-1 binnenschoof. Zogge werd gestuit even buiten de karree. De gevaarlijke trap schampte af op de muur maar Bram wist in uiterste inspanning de bal in corner te duwen. Adri lanceerde Thomas P na een lijf aan lijf duel maar de bal liep te snel.

Zogge counterde en Michiel werd aangeschoten in de karree. De ref twijfelde niet en legde de bal op de stip onder protest van de Leeuwen.

Nu moest Bram zich gewonnen geven als hij de verkeerde hoek koos. 1-1 De bordjes hingen in evenwicht. We drukten nog harder op de plaatselijke verdediging maar tot de rust veranderde de stand niet meer.

Na de bubbels liep Jannes de lijn af op rechts maar op zijn voorzet kon niemand scoren. Een vrije trap van Thomas N leverde een corner op. Bij de volgende gelegenheid knalde hij op de staak. Even later werd de bal door Jannes voorgetrokken maar de keeper gooide zich twee keer in de schietbaan. Bij zijn verre uittrap schoof de bal door maar gelukkig was Bram goed uitgekomen. De volgende poging van Jeroen over rechts werd gekeerd. Een afstandsschot van Adri miste precisie. Uit vrije trap wist de thuisploeg een doelpunt aan te tekenen. De ref had echter buitenspel gezien. Jannes werd op links aangetrapt maar wist toch recht te blijven. Zijn volgende poging op rechts werd weer foutief gestuit en nu ging de bal op de stip. Thomas N vloerde de keeper in de linkerhoek. 1-2 Een volgende inspanning van Thomas P eindigde tegen de buizen van de omheining. Hij zag letterlijk sterretjes.

We hielden de thuisploeg in bedwang en na een felle wedstrijd wisten we de 3 punten naar Noortgaever mee te brengen.

Proficiat aan onze elf moedige leeuwen.