VK Gouden Leeuw - FC Koninckshof 2 - 5

Op 5 maart 2017 ontvingen we de leider in onze afdeling: FC Koninckshof. Door omstandigheden konden we slechts starten met 10 spelers.

Bram in het doel Marc op de laatste man Wouter en Wim op de backplaatsen Jeroen op de voorstopper Adri, Mahen, Roel en Inias vormden het middenveld Joris eenzaam in de spits.

Van bij het begin zetten de bezoekers ons onder druk. Onze verdediging vocht met leeuwenmoed en probeerde af en toe uit te voetballen. Bij een schot van Konhof duwde Bram de bal over het doel. We hadden geluk toen een roodhemd vanop een meter hoog over schoot. Een kopslag werd uit de winkelhaak geranseld. Wouter en Wim hielden de buitenspelers in hun macht. Een uitbraak van Wouter leverde een perfecte doorsteek op voor Jeroen. Die vond echter de keeper op zijn weg. De volgende vrije trap van de roodhemden ging nipt over. Een verre voorzet werd gelukkig naast gekopt. Weer zocht Jeroen het ruime sop over links. Hij slalomde voorbij drie reds op rij maar zijn schot was niet gekadreerd. De arbiter liet iets te veel toe en het spel werd ruwer. Een inworp van Konhof belandde tussen twee leeuwen. Ze botsten op elkaar en een roodhemd bracht de bezoekers op voorsprong. 0-1 Even later blies de ref voor bubbeltijd.

Tijdens de rust kwam Rein, na een langdurige kwetsuur , ons elftal vol maken. Hij kwam mee in front plaatsnemen. Zou hij voldoende aangespeeld worden? Bij een uitbraak van Inias koos deze voor een trap op doel. Aan de andere kant ontfutselden de bezoekers ons de bal en we stonden met 0-2 in het krijt. Rein trok de bal voor maar Adri besloot net naast. Een volgende aanval van Adri naar Roel bereikte Joris op rechts. Hij maakte meters en zwiepte de bal voor het doel. Rein had tijd om te controleren en de bal in de rechterhoek te schuiven. 1-2 De volgende vrije trap van Konhof werd door Bram laaguitvallend geklemd. Er vielen gaten en een opzittende rode schoot de 1-3 tegen de touwen. We gaven niet op en de bal viel in de karree. Jeroen ontdeed zich van alle tegenstand en knalde in de rechterhoek. 2-3

Een aanval op rechts leverde Konhof een hoge voorzet op die hoog in doel gekopt werd. 2-4 Ruf lanceerde Jeroen gepast maar die zag zijn schot net naast lopen. Aan de overzijde werd onze keeper nog eens gevloerd toen Alban de bal met beide voeten mocht klemmen maar niet werd afgefloten. 2-5

Met deze overdreven cijfers moesten wij genoegen nemen. Heeft de inzet van de eerste helft ons nadien genekt?