FC Zeemeermin - VK Gouden Leeuw 5 - 0

Na twee ruime overwinningen zocht VKGL op 2 april 2017 FC Zeemeermin op . Zeemeermin is de revelatie in de terugronde en met een vernieuwd elftal altijd een geduchte tegenstander. Onder een stralende zon troffen beide ploegen elkaar op de terreinen van Sparta Waasmunster. Op de valreep kregen we twaalf leeuwen present en we vertrokken met de volgende elf.

Bram in het doel, Diedie op de laatste man, Michiel als voorstopper, Wou en Ruf op de backplaatsen, Dimi, Jeroen, Arne en Joris in de ster, Jannes en Tom in punt.

Een stevig groenzwart team speelde zelfverzekerd en drong diep door in onze linies. Michiel kon het leder wegtrappen uit de karree. Jeroen werd afgezonderd maar zijn schot miste het kader. Een opzittende thuisploeg punterde via het been van Wouter de 1-0 in de hoek. Joris brak uit over rechts maar zijn voorzet werd onderschept. Bij een thuis aanval van op rechts knalde een Zeemeerminner de bal op de lat die terug in het spel belandde. Groenzwart kreeg een goedkope vrijet trap rand karree . De bal liep voorbij. Via Tom en Jannes kwam Michiel in balbezit . Hij kon de keeper niet verrassen. De opzittende thuisploeg versierde een volgende vrije trap. De pegel verdween in de rechterwinkelhaak. 2-0 Een volgende groenzwarte poging werd door Bram over de lat getipt. Onze onrechtstreekse vrije trap werd centraal in doel door Jannes op de keeper besloten.

Met deze stand trokken we de rust in.

Aaron werd ingebracht op de voorstopper. Bij de aftrap knalde een thuisspeler richting Bram. De hoge bak viel net onder de lat binnen. 3-0 Een uitbraak van Jannes werd net naast gestift. 4-0 werd het wanneer Aaron bij het uitverdedigen geen vrijstaande medespeler vond. Een voorzet van Joris werd door de keeper geplukt. De volgende aanval van VKGL eindigde met een gemeten cross. De doelman lag in de juiste hoek en klemde het leer. Een knal van Diedie werd in corner geduwd. Een afgeblokte bal ging via Bram in corner. Hier uit knalde een thuisspeler de 5-0 binnen. Zelfs een eerredder zat er voor ons niet in toen de keeper een trap van Diedie uit de hoek ranselde. De laatste poging kon net niet door Tom voorbij de keeper geduwd worden.