VK Gouden Leeuw - KWB Elversele 3 - 2

Op 16 april 2017 was KWB Elversele te gast in Hellestraat om de kwart finale van de zondagbeker te spelen. Daar zij ook in geelzwart spelen dienden wij opnieuw in het groen op de grasmat te verschijnen. Deze ploeg staat aan de leiding in tweede klasse en is derhalve niet te onderschatten.

Uit de dertien speelgerechtigde leeuwen kozen Pat en Geo volgende elf om te starten.

Aaron in het doel, Thomas N op de laatste man, Kevin en Wouter op de backplaatsen, Adri op de voorstopper, Wim, Thomas P, Diedie en Rein vormden het middenveld, Joris en Jannes liepen in de spits.

Onze eerste aanval over rechts belandde in het zijnet. Ook de Elvers lieten zich niet onbetuigd maar Aaron redde met de voet. Rein gooide in tot de eerste staak maar de bal ging over via de rug van Thomas P. Een mooie doorsteek van Wou tot bij broer Diedie werd op de vallende keeper getrapt. Thomas N moest enkele keren gepast ingrijpen. Diederik knalde van even buiten de karree maar de bal schampte de linkerpaal aan de buitenkant. Jannes werd rand karree neergelegd. Hij schilderde de vrije trap in de rechterwinkelhaak. 1-0 KWB trachtte uit te voetballen en betrok haar keeper in de actie.

Jannes lag op vinkenslag en onderschepte het leder. Hij omspeelde de keeper en stifte de bal in de linkerhoek. 2- 0 Nu dienden de bezoekers nog meer de aanvallende kaart te spelen. We counterden waar het kon. Joris trok voor van uit de rechterhoek maar de bal ging te ver. Jannes dwong een corner af . Adri nam de afvallende bal op de slof. Het schot was niet gekadreerd. Een voorzet van de bezoekers liep voorbij ons doel. Bij de volgende counter kreeg KWB een twijfelachtige corner. Deze werd aan de eerste paal binnengeknikt. 2- 1

Ref Osman besliste dat het bubbeltijd was.

We brachten Michiel tussen de lijnen. Van bij de aanvang kregen we een opzittend KWB te zien. Aaron knalde het leder weg tegen een goedgevolgde bezoeker. Het leder botste over de lijn. 2-2

Diedie krulde de bal in het pak maar twee leeuwen hinderden elkaar. Even later zwiepte hij weer voor het doel maar de keeper reageerde gevat op de kopslag van Thomas. Aan de overzijde diende Diedie een doorgebroken KWBer tot staan brengen. Jannes werd weer in de straat gestuurd. Hij draaide zich vrij en schoof zijn derde van de match naast de linkerpaal .3-2 Dimi werd ingebracht. Met nog een kwartier te gaan hielden we het spel gesloten. De Elvers riskeerden alles of niets. Zo kwamen we enkele keren goed weg. Op corner konden we nog dreigen. Een verre trap van Adri naar Joris werd ei zo na door Thomas binnengeschoten. Ook Dimi kwam nog eens door op links maar een bezoeker onderschepte zijn pass.

Na een spannende wedstrijd wisten we ons voor de halve finale te plaatsen. Proficiat aan de hele ploeg. Gelukkig beschikten we over een sluipschutter die met de ogen toe de weg naar de netten vond.

Op 7 mei vervolgen we ons bekeravontuur met een wedstrijd tegen Young Boys. Daar zij niet over hun eigen veld beschikken spelen ze die match op het terrein van KFC Puyvelde.