FC Young Boys - VK Gouden Leeuw 0 - 3

Vandaag 7 mei 2017 waren we te gast op het terrein van Puivelde om YB partij te geven voor de halve finale van de beker. Precies elf spelers konden Geo, Pat en Maurice opstellen. Tom was opgehouden door wegversperringen .

We konden rekenen op deze 11 :

Bram in het doel, Michiel als laatste man, Wouter en Arne op de backplaatsen, Adri als vrije man en schaduw, Jeroen, Rein, Roel, Wim in het centrum, Diedie en Thomas in het hoefijzer.

In de eerste minuten moest Bram aan de bak om een cross in corner te duwen. Een fout rand karree werd door Diedie iets te hoog getrapt. Rein gooide de bal voor het doel maar de keeper pareerde. Thomas miste op een haar . Arne werd aangetrapt maar kon toch zijn rivaal bijhouden.. De volgende vrije trap op links werd door Diedie op de slof genomen. De afvallende bal verdween via Rein in doel. 0-1 Een volgende YB aanval eindigde met een vallende bal voor het doel die door Bram over de lat geduwd werd . Een voorzet van Jeroen over links liep de lijn af. Adri had de kapitein in zijn greep. Bram doorzag een YB aanval en ging plat. Jeroen besloot een poging op links op de keeper en ook in de herneming lag de doelman in de goede hoek. Van op rechts trok Diedie het leder voor maar de goal uit kopbal werd onterecht afgefloten. Bram ging in de voeten om een doorgebroken roodhemd te stuiten. Even later kon Ruf een gevallen roodhemd niet ontwijken: geel. Bij de volgende aanval nam hij het leder op de slof en knalde de 0-2 tegen de touwen.

De ref blies voor bubbeltijd.

Tom werd nu in de spits gebracht. Een verre poging van YB werd door Bram met de bast gestopt. Een aanval over links Rein, Tom , Rein werd naast gekeild. Even later lobde Tom de bal over de uitgekomen keeper. 0-3 YB kwam onder spanning .De ref liet zich niet vangen en blies zijn wedstrijd. Een vrije trap werd bijna door Thomas ingekopt. YB viel met tien na kritiek op de ref. Toch was het een sportieve strijd op het scherp van de snee.

Proficiat aan alle leeuwen.

Na de match verbroederden beide ploegen in de kantine. Vandaag namen we de maat van YB en stoten verdiend door naar de finale van de zondagbeker.