KWB Oppuurs - VK Gouden Leeuw 0 - 7

Voor deze finale kregen we een treffen van twee onverwachte ploegen : KWB Oppuurs en VK Gouden Leeuw. Het was drukkend warm en beide ploegen traden aan in zomeruitrusting. KWB in het rood en VKGL hield het op retro geelzwart met korte mouwen.

Uit de 16 leeuwen kozen Pat en Geo de volgende elf:

Bram in doel, Thomas N als laatste man, Wouter en Arne op de back, Adri als vrije man, Thomas P , Rein, Roel en Diedie in het midden, Joris en Jannes in punt.

GL nam de teugels dadelijk in handen. Ze versierden een corner via Jannes die zijn schot afgeblokt zag. Zijn volgende poging verliep via een poortje maar het schot belandde in het zijnet. Een voorzet van Wouter werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Nu werd Diedie centraal gelanceerd maar de doelman voorkwam het gevaar aan de karree. Bij een KWB doorsteek moest Bram van dichtbij met de vuisen redding brengen. Joris zag zijn poging hoog over vliegen. Jannes werd door Rein gelanceerd maar hij werd in de karree tegen de grond gewerkt. Bram diende nog eens in te grijpen als KWB aan de eerste paal zijn kans ging. Een oprukkende Thomas Nobels werd perfect door Diedie aangespeeld en hij prikte de 0-1 tegen de netten. Een verre trap van op rechts van Rein raakte moeilijk weg en Jannes wist de afvallende bal binnen te duwen. 0-2 Ook KWB versierde nog een kans maar Bram liet zich niet verschalken.

De ref floot voor de bubbels. Wim en Tom werden ingebracht.

Jannes werd nog eens voor doel gebracht maar deze keer was de doelman bij de les. Tom rolde de defensie op en liet Jannes de derde goal binnenduwen. 0-3 Op corner van Diedie knikte Thomas P de 0-4 binnen. Joeri werd ingebracht . Hij gaf een gemeten voorzet en Thomas N duwde zijn tweede tegen de touwen. 0-5 Aaron werd ingebracht. Toen een doorgebroken leeuw werd neergehaald viel de thuisploeg met tien. Joeri DD lobde de keeper naar 0-6. Tenslotte bereikte een ijverige Joris Wim die de bal in de hoek devieerde en de 0-7 eindstand vastlegde.

Voor het eerst behaalde VKGL de zondagbeker van WALIVO. Proficiat aan het hele team voor de wekelijkse inzet.