VK Gouden Leeuw - VK Volksunie 2 - 3

Op 10 september speelden we onze eerste competitiematch tegen VK Volksunie uit Nieuwkerken. De leeuwkens kwamen druppelsgewijs binnenvallen , 12 stuks. Marc als reservespeler deed de toog met Anne Marie.

We hadden er moed op en trokken ten aanval. Het schot liep echter voorlangs. Bram wist met een kattenpoot de bal voor een aanstormende Hans Perdaen weg te snoepen. Adri lanceerde Jannes maar zijn tijd om te scoren was nog niet gekomen. Aan de overzijde wist Jens een geelhemd te stoppen aan de karree. De ref floot zich in de kijker door de bal op de stip te leggen. Hans stuurde Bram naar de verkeerde hoek. 0-1 Een uitbraak van Diedie werd pardoes op de staak geschoten. Een volgende voorzet van Thomas kon niet door Jannes benut worden. Een vrije trap van Mich ging over de kooi. VU had meer geluk toen Arne een ongelukkige controle had en de bal pardoes voor een bezoeker kwam. Hij schoof het leder onder Bram en we stonden met 0-2 in het krijt. Een gemeten pass van Diedie werd van kortbij door Jannes over gelift.

Met deze stand werden we richting kantine verwezen om te bubbelen.

De tweede helft begonnen we fris van de lever. Wim knalde maar de doelman was bij de les. Ook Bram moest een doorbraak onderscheppen. Adri bracht de bal voor op rechts en Thomas werkte nu af. 1-2 We kregen er weer moed op. Marc werd ingebracht om Michiel te vervangen die met de rug sukkelde . Toen een geelhemd zich in het hoekje van de karree vrij draaide leverde hij een voorzet af die buiten de keeper in de verste hoek viel. 1-3 Zowel de bezoekers als de thuisploeg versierden kans na kans. Thomas gleed een voorzet van Jeroen net niet binnen. Hans P. gaf de bal naar een speler die duidelijk buitenspel liep. We trokken naar het VU doel en toen onze speler aangetrapt werd hielden we er een vrije trap aan over. Jannes krulde het leder over de muur op de lat en via de rug van de keeper kwamen we dichter. 2-3

Het werd bibberen voor de bezoekers maar de scheids blies bij deze stand de wedstrijd af. We mochten de afgedwongen corner niet meer trappen. Een boeiende match maar we houden er geen punten aan over.