VK Gouden Leeuw - FC Falstaff 2 - 0

Op 5 november waren de geelblauw gestreepten te gast in Hellestraat om de Leeuwen te bekampen die voor de gelegenheid in groen aantraden. We konden rekenen op 13 spelers.

Nieuwkomer in eerste klasse FS legde een hoog tempo aan de dag. Beide ploegen waren sportief en onbevreesd. Bram kon een krachtige trap van op links pareren en gelukkig ging de herneming over de kooi. Een uitbraak van Ruf bracht Rein in stelling die echter voorlangs besloot. De volgende kans was voor geelblauw maar Bram trapte de bal weg voor de aanstormende bezoeker. Een verre trap van Thomas werd door de doelman overgeduwd. Een kopbal van Aron miste net het kader. Een uitbraak van Jannes werd op de keeper geschoten. Een vrije trap even buiten de karree werd door de doelman in hoekschop geduwd. Een fout op Ruf leidde tot een grondscherend schot in de hoek maar de keeper was niet te verslaan. Onze verdediging hanteerde de buitenspelval en toen Jens en Co weer opschoven liet de ref een Klaas naar doel lopen. Gelukkig patste de bal op de lat in de handen van Bram. Arne en Wouter hielden de aanvallers stevig in de greep. Rein liep nog eens de lijn af op links maar niemand kon de bal voor doel nog beroeren. Regen en hagel joegen ons de kleedkamer in voor de bubbels.

We brachten nu Adri tussen de lijnen. Bij onze eerste aanval botste Jeroen op de sterke keeper. Arne duwde een dreigende aanval in corner. We trokken het spel nog meer naar ons toe maar de dekselse keeper hield overzicht. Op vrije trap van Diedie versierden we de volgende corner. Op voorzeg van Thomas trapte Diedie weer op doel. Jannes dook op in de karree en werd aangetrapt. De ref wees terecht naar de stip. Diedie werkte de klus af in de rechterhoek. 1-0 De Klaaskens spartelden tegen maar onze verdediging hield stand. Jannes brak uit op links en een goedgevolgde Rein knalde de 2-0 binnen via de vingertoppen van de doelman. Een laatste stuiptrekking van Fal werd overgeschoten. Beide ploegen maakten er een boeiend kijkstuk van. Gelukkig stonden we in het winnende kamp. Proficiat aan de hele bende. Leeuwen, leeuwen , leeuwen dat zijn wij…..