FC Young Boys - VK Gouden Leeuw 7 - 2

Op 19 november 2017 gingen we op bezoek bij YB in de Meesterstraat. Met 10 stonden we tussen de lijnen: Bram, Wouter, Jens, Michiel, Marc, Roel, Rein, Wannes, Joris en Diederik.

Tijdens de verkenningsronde zocht de thuisploeg de manier om onze defentie te slopen. Een doorbraak op links bracht de lokale kapitein twee keer voor onze keeper maar de schoten in de korte hoek werden gekeerd. Toen kreeg Roel de bal op de linkerflank aangespeeld. Ter hoogte van de karree werd hij aangetrapt maar de ref zag hier geen overtreding in. Een volgende aanval van YB leverde een t rap op in de bovenhoek. Gelukkig wist Bram deze in corner te duwen. Diederik bereikte Rein maar ook de YB keeper was bij de pinken. Aan de overzijde werden we gevloerd toen een thuisspeler door de buitenspelval glipte, onze keeper omspeelde en scoorde.1-0 Ruf werd afgeblokt in de karree. We zagen een YB aanval afsluiten met een opwippertje boven onze keeper. 2-0 Wouter wist de volgende doorbraak af te stoppen. Rein liep de lijn af en trok voor . Diederik werd onder de voet gelopen. Een lobbal van Diedie werd door de keeper geplukt. De volgende thuisaanval werden we uitgetikt en hingen de bordjes 3-0.

We zochten de kleedkamer op.

Na de rust leverde Ruf een mooie assist af maar Diedie kopte op de keeper. Een afvallende bal werd door Ruf net naast gejaagd. Rein werd aangetikt maar de vrije trap van Diedie werd door de keeper gekeerd. Eerst wist Bram een doorbraak te keren maar even later moest hij zich gewonnen geven.4-0 Een YB had geluk toen hij pardoes een weggeschoten bal op de knikker kreeg.5-0 We probeerden de eer te redden maar kregen nog twee keer een tegengoal rand buitenspel binnen.7-0 Joris veroverde het leder en speelde Diederik aan. Zijn schot vloog onhoudbaar in de linkerhoek. 7-1 Even later rukte Ruf op over rechts en op broer Rein paste . Onhoudbaar legde deze de 7-2 eindstand vast.