VK Volksunie - VK Gouden Leeuw 4 - 1

Op 14 januari trokken we richting Nieuwkerken om de leider uit onze reeks partij te geven. We konden rekenen op 13 leeuwen om de ploeg samen te stellen. Met de volgende elf stonden we aan de aftrap.

Aaron in het doel. Jens en Michiel centraal in de defentie. Wouter en Arne op de backplaatsen. Rein, Roel , Diedie en Thomas vormden het middenveld. Nieuwkomer Dries en Joris in front.

We zagen aanvankelijk beide teams aan zet. Een verre voorzet werd door Joris over de lat gelift. Volksunie was gelukkig niet bij de les en miste voor open doel. De volgende VU corner leverde een carabole op die eindigde in de handen van onze keeper. Toen een thuisspeler doorbrak over links greep hij Diedie bij de arm. Beide spelers gingen neer. De ref stond te ver om de fout van de aanvaller te zien. Hij legde de bal op de stip. Zo kwamen de groenhemden op voorsprong toen ze voorbij Aaron trapten. 1-0 Een poging van Roel werd uit de hoek geranseld. Een vrije trap van Diedie patste op de staak . Aaron was bij de pinken toen een VU spelers alleen op hem afspurtte.

Met deze stand gingen we bubbelen. Aron verving Aaron in doel. Hij kwam nu in het middenveld terecht. Marc nam de L backplaats voor zijn rekening.

VU nam dadelijk het voortouw. Gelukkig wist Aron de bal over het doel te duwen. Even later redde hij van dichtbij. Van op rechts gaf VU een voorzet. Michiel raakte de bal en deze sprong hoog op en viel achter onze verbaasde keeper. 2-0 Een doorbraak over links van de thuisploeg leverde een bal rand karree op. Perdaen knalde de 3-0 in de vlucht op het bord. We bleven er voor gaan. Diedie werd afgezonderd op de rechterkant. Zijn schot liep voorlangs. Bij onze volgende aanval veroverden we een corner. De duwfout op Roel in de karree werd niet bestraft. Een uitgebroken VU speler liet Aron geen kans . 4-0 Rein veroverde het leder op de eigen helft. Hij rukte op langs links en knalde de bal onhoudbaar overhoeks in de kruising. 4-1