VK Pulsh - VK Gouden Leeuw 3 - 2

Op 4 februari namen we het op tegen Pulsh in de Meesterstraat te Nieuwkerken. Ze hebben dit jaar een sterk elftal en beleven een ongestoord seizoen. Met 14 leeuwen stonden we paraat aan de aftrap.

Aron DW onder de lat, Michiel als laatste man en Jens als voorstopper. Marc en Wouter op de backplaats. Adri, Wim, Jeroen en Thomas op het middenveld. Roel en Dries in de voorlijn.

Beide ploegen hadden er zin en en Pulsh zette onze keeper dadelijk onder druk met een voorzet van op links. Gelukkig wist Aron de bal weg te boksen. Aan de overzijde trapte Roel net naast de rechterstaak. Weer werd hij aangespeeld van op links maar de groene keeper kon de bal in corner duwen. Een vrije trap werd door Dries bijna in doel gekopt. De afvallende bal werd weer in corner verwerkt. Een doorbraak op links van de thuisploeg bracht een roodhemd voor onze doelman. Hij gaf onze keeper geen schijn van kans. 1-0 Bij de volgende voorzet van Thomas liep de bal voorbij het doel. De volgende hoge trap van Wim werd door de groene keeper uit doel geramd. Een vrije trap van Pulsh werd door Aron over de lat gelift. Geluk hadden we toen de reds een open kans over knalden. Een schot van Wim belandde pardoes op de rug van Jeroen. Onze volgende kans viel in het zijnet. Een doorgebroken Jeroen werd aangelopen maar de ref liet verder spelen. Bij de volgende thuisaanval werd een afvallende bal hoog tegen de netten gejaagd. 2-0 Thomas werd afgezonderd maar zijn schot patste op de lat. Uiteindelijk bereikt Adri Roel die de bal gemeten voorbracht. Thomas joeg de voorzet tegen de touwen. 2-1 Met deze stand gingen we bubbelen.

Arne, Rein en Dimi werden ingebracht. We probeerden het evenwicht te herstellen. Rein knalde in het centrum van het doel maar de keeper plukte. Onze volgende corner viel in het pak en werd gekeerd. Een uitbraak van de reds werd gelukkig overgekeild. Even later werd het toch 3-1 toen de ref rand buitenspel liet doorgaan. Wie dacht dat we ons gewonnen zouden geven had het verkeerd voor. Een verre ingooi van Rein werd aan de eerste staak naast gewerkt. Rein lanceerde Thomas maar het bruggetje onder de keeper werd toch nog gered. Thomas zocht de karree op maar een trap op de onderkant van de shoe was pijnlijk. De druk van de bezoekers deed de roodhemden achteruit kruipen. Een aangetrapte Dimi deed de bal afwijken en Rein schoof de aansluitingstreffer binnen. 3-2 We haalden alles uit de kast om nog een puntje mee te nemen De hands binnen de karree werd niet gefloten Zo stonden we na een sterke prestatie toch met lege handen Volgende week nemen we het op tegen rechtstreekse concurrent VK Velle in Hellestraat