VK Gouden Leeuw - VK Velle 5 - 2

Op 11 februari 2018 kregen we VK Velle op bezoek. De groenhemden waren onze rechtstreekse concurrenten in de degradatiestrijd. Winnen was dus een must.

We konden rekenen op 13 leeuwen . Met volgende 11 gingen we van start.

Bram in het doel. Michiel en Jens centraal in de verdediging. Wouter en Arne als backs. Adri, Jeroen, Rein en Thomas vormden het middenveld. Roel en Joris in front.

De eerste aanval van de bezoekers werd door Bram gepareerd. Roel veroverde het leder op de eigen helft. Hij koos het ruime sop , kapte zich vrij, zonderde broer Rein af en we stonden 1-0 voor. Rein gooide de bak richting Adri . Deze verlengde tot de tweede paal waar Joris overnam. Zijn schot kwam in het zijnet terecht. Bij het uittrappen verstapte de keeper zich. Roel veroverde de bal en met een gouden P tip van aan de lijn lanceerde hij het leder. Pardoes viel het leder in de rechterhaak. 2-0 Even later werd een verre trap van Rein door de keeper over geduwd. De bezoekers kwamen meer in het stuk voor . Gelukkig wisten Jens en Michiel al glijdend redding te brengen. Een Velle uitbraak werd door Jeroen tot staan gebracht. De vrije trap even buiten de karree werd in de muur getrapt. Even later zeilde een verre trap net naast de tweede staander. Een mooi uitgesponnen aanval werd voor doel gebracht. Roel was echter te verrast om zijn tweede van de dag aan te tekenen. Een corner van Adri werd door Thomas overgenomen . Het leder werd uit de doelmond gekopt. Net voor de rust liet de ref een groenhemd rand buitenspel doorgaan. Vanuit de hoek leverde de ontsnapte een voorzet af die aan de tweede paal binnengewerkt werd. 2-1 Met deze stand gingen we de rust in.

Na de bubbels werd Aron ingebracht op de flank. Joris werd een tweede keer aangetrapt en we brachten Wannes tussen de lijnen. Bram was goed uitgekomen om een doorgebroken Veller af te stoppen.

Arne zette door op de flank en de bal caprioleerde tot bij Wannes die de 3-1 binnenduwde. Een inworp van Rein werd door Roel doorgeschoven tot bij Jeroen. Die zag de vrijstaande Thomas staan en de netten trilden opnieuw. 4-1 Een poging van Thomas zagen we door de keeper gekeerd. Wannes lanceerde Roel maar dit feestje ging niet door. Uiteindelijk wist Roel op voorzet van Thomas toch de 5-1 aan te tekenen. De gasten die steeds sportief bleven strijden konden bij corner nog een keer de weg naar de netten vinden.5-2

Proficiat aan alle leeuwen die ons wat dichter bij de redding brachten.