KWB Elversele - VK Gouden Leeuw 7 - 3

Op zondag 4 maart 2018 waren we te gast bij KWB in de Meersstraat. Het blauwe team speelde op een hellend vlak dat er bevroren en belabberd bij lag. We moesten bergop starten. Net elf spelers dienden zich aan om deze partij af te werken.

Bram in doel. Wouter en Marc op de back. Jens en Adri centraal in de verdediging. Thomas, Roel, Diederik en Wannes in het middenveld. Gunther en Aron in punt. De thuisploeg stond ons op te wachten. Aron en Roel versierden een corner maar de keeper was bij de les. KWB schoot het middenveld over en trapte hoog over. De volgende vrije trap van Roel ging net naast. Een voorzet van Aron ging strak voorbij de doelmond maar niemand gevolgd. Roel ging zijn kans maar zijn kopbal vloog via de lat buiten. Bram was attent toen een blauwe speler voor hem verscheen. Een tweede keer ging de bal in corner. De bal bleef hangen tussen een bos van spelers en de blauwe baard liet onze netten trillen.1-0 We legde een sterk patroon op de mat maar de afvallende bal werd op de keeper geschoten. Aan de overzijde werd een bal uit de korte hoek gegleden. Bram wist een doorgebroken blauwhemd te stoppen. Een trap net onder de lat van Wannes werd door de doelman overgeduwd. Roel bracht voor en de ref floot voor hands in de karree. Penalty. Diedie bracht de stand in evenwicht. 1-1 Een afvallende bal kon door de KWB keeper gekeerd worden. Een verre knal kon maar amper door onze doelman weggeduwd worden. De dekselse blauwbaard was goed gevolgd en we stonden weer achter. 2-1 We probeerden te forceren maar de blauwe garde kon opnieuw scoren. 3-1 Roel knokte zich in de karree van de Elvers.

De vrije trap van Diedie werd door Thomas binnen gekopt. 3-2 Even later miste hij de gelijkmaker aan de tweede paal. Het veld was nu herschapen in een glijbaan met putten.

We gingen bubbelen. Ook al waren enkelen aangetrapt en speelde een vroegere kwetsuur op, We gingen met dezelfde elf op zoek naar de gelijkmaker.

De blues gaven ons een koude douche door hun eerste kans binnen te schieten. 4-2 Wannes lokte een een-twee uit maar zijn schot ging nipt naast. Een voorzet van op rechts werd door Gunther hoog aan de eerste staak binnengeschoten. 4-3 Roel bracht voor maar niemand kon afwerken. Adri dolde met de blauwe reus maar verder dan een vrije trap kwamen we niet. De doelman van KWB lanceerde zijn voorspeler. Wouter ging met de blauwe tien in duel, Bram verliet zijn kooi en de koele killer kopte het leder in het lege doel. 5-3 We legden nog een mooie combinatie op de mat maar konden niet besluiten. Aan de overzijde tikte de dekselse 10 de 6-3 binnen. Toen een thuisspeler gekwetst op de grond lag speelde de thuisploeg toch door om de 7-3 aan te tekenen. Alles ging goed bij de KWB er . Hij maakte een bruggetje, omspeelde onze keeper , maar besloot gelukkig naast een open doel.