VK Gouden Leeuw - FC Spaans Kwartier 2 - 5

Op 25 maart 2018 kregen we bezoek van de blauwzwarte garde van Spaans Kwartier. Slechts 10 leeuwen waren paraat. Bram in doel. Wouter en Arne op de backplaats. Roel en Marc in het centrum van de verdediging. Rein, Diedie, Thomas en Gunther in het middenveld. Dries in punt.

We startten ietwat overmoedig en dwongen een kans af. Hier door kregen we echter het deksel op de neus want bij de eerste kans van SK was het raak . 0-1 We probeerde het tij te doen keren maar verder dan enkele afstandsschoten kwamen we niet. Op counter profiteerde Spanje en ze duwden de 0-2 tegen de netten. Een verre trap van Roel werd in corner verwerkt. De knal van Rein ging net naast. Even later probeerde Diedie maar de keeper was goed opgesteld. Bram veroorzaakte een vrije trap buiten de karree.

Gunther moest tussen de palen plaatsnemen. De vrije trap scheerde het doelhout. Een voorzet van op rechts werd door SK afgeleverd en de 0-3 stond op het bord. Diederik brak uit op rechts maar hij zag het leder in corner verwerkt. De corner van Arne werd door Dries in de verste bovenhoek gekopt . 1-3 Even later werd Dries aangelopen en joeg Roel het leder hoog over de kooi. Gunther wist nog een uitgebroken Spanjaard te stoppen. De verre inworp van Rein werd met een achterwaartse kopbal richting doel gekopt maar de keeper redde.

Tijd om te bubbelen.

We vielen op acht spelers dus dienden we vooral de defentie in acht te nemen. Een doorbraak van SK werd door Gunther onschadelijk gemaakt. Een uitbraak op links leverde voor ons een ver schot op dat met moeite door de doelman overgetikt werd.

De volgende uitbraak van de bezoekers over rechts werd binnengewerkt. 1-4 Gunther kwam uit op een verre doorsteek van blauwzwart. Rein werd gelanceerd en bracht ons dichter. 2-4 Roel probeerde nog eens de doelman te verschalken maar die plukte. Uiteindelijk werd het nog 2-5 toen een Spanjaard in een wirwar de bal nette. Een tweede geel maakte dat we met zeven eindigen.